Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Σε ποιες περιοχές της χώρας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Σε ποιες περιοχές της χώρας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 21:00 Δημιουργία 06/02/23, 20:53
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και οι λαϊκές αγορές των περιοχών που αναμένεται να πληγούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας, σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής. Στους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν όλα κανονικά.

Η απόφαση ελήφθη μετά τη διαβούλευση του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, τους αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη και Παιδείας Χ. Αλεξανδράτο, καθώς και των δημάρχων, αφού συνεκτιμήθηκαν οι απόψεις των τελευταίων και οι μετεωρολογικές προβλέψεις.

Συγκεκριμένα για τα σχολεία προβλέπονται τα εξής:

-Στην Ανατολική Αττική, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία, πλην εκείνων των δήμων Λαυρεωτικής και Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης που θα λειτουργήσουν κανονικά. Ωστόσο μετά από αίτημα των δήμων σε Παιανία, Κορωπί και Σαρωνικό θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

-Στην Δυτική Αττική θα είναι κλειστά πλην του δήμου Μεγαρέων όπου θα λειτουργήσουν κανονικά.

-Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών θα παραμείνουν κλειστά σε όλους τους δήμους: Αγ. Παρασκευής, Παπάγου Χολαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης-Ψυχικού, Μεταμόρφωσης, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Ηρακλείου).

-Στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των δήμων Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Ηλιούπολης. Στους υπόλοιπους δήμους λειτουργούν κανονικά.

-Στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου Περάματος. Από το δήμο Κερατσινίου λειτουργούν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:

1) Δημοτικά 3ο/6ο/12ο/23ο.

2) Γυμνάσια 1ο/2ο/4ο καθώς και το Ειδικό.

3) Λύκεια 1ο/2ο/3ο και το ΕΠΑΛ.

-Στο δήμο Κορυδαλλού θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από τα παρακάτω:

1. Δημοτικά 9ο/ 10ο/ 5ο /12ο

2. Νηπιαγωγείο 3ο/7ο /8ο / 18ο / 19ο /21ο

3. Γυμνάσιο 4ο / 5ο

-Στο Δυτικό Τομέα θα λειτουργήσουν όλα κανονικά εκτός:

Α) Στο δήμο Χαϊδαρίου θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω:

1. Όλα στην περιοχή του Δάσους

2. Όλα στην περιοχή του Δαφνιού

3. 1ο Λύκειο

4. 1ο Γυμνάσιο

Β) Στον δήμο Πετρούπολης θα λειτουργήσουν όλα εκτός από:

1. Νηπιαγωγείο 1ο /2ο / 6ο / 7ο /12ο /15ο /16ο/ 17ο /17ο Παράρτημα

2. Δημοτικό 1ο / 4ο /7ο /8ο /9ο

3. Γυμνάσιο 4ο / 6ο

4. Γενικό λύκειο 3ο

Στον Νότιο Τομέα και στα νησιά θα λειτουργήσουν όλα κανονικά.

ο περιφερειάρχης κατά τη διαβούλευση, ευχαρίστησε θερμά τους δημάρχους, τους αντιπεριφερειάρχες και όλα τα στελέχη της Περιφέρειας και των δήμων, και επισήμανε ότι σε περιπτώσεις διαφοροποιήσεων στη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, οι δήμοι που είναι αρμόδιοι για τη λειτουργία τους, θα προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις.

Αναφερόμενος στη απόφαση αναστολής της λειτουργίας των συγκεκριμένων σχολείων, που ζήτησαν οι δήμαρχοι, ο κ. Πατούλης προσέθεσε: «Σ' αυτό το πλαίσιο, αξιολογώντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων που επισημαίνουν πως, παρά τη σταδιακή ύφεση του φαινομένου, τις επόμενες ώρες θα επικρατήσουν κατά τόπους χιονοπτώσεις και παγετός, για προληπτικούς λόγους αποφασίζουμε κλείσιμο ορισμένων σχολείων και βρεφονηπιακών σταθμών. Απόλυτη προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των μαθητών, των γονέων τους και του εκπαιδευτικού προσωπικού».

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής παρακολουθεί την εξέλιξη των φαινομένων και αφού αξιολογήσει την κατάσταση με νεότερη ανακοίνωση, θα κάνει γνωστό αν θα παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων σε ορισμένες περιοχές και την Τετάρτη.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, λόγω της κακοκαιρίας, τα σχολεία στους δήμους Φλώρινας, Κοζάνης και Αμυνταίου. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν και στους τρεις δήμους κανονικά.

Αργότερα θα χτυπήσει το κουδούνι σε αρκετούς δήμους στη Δυτική Μακεδονία. Στον δήμο Βελβεντού Κοζάνης και στον δήμο Δεσκάτης Γρεβενών τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί.

Μια ώρα αργότερα θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Βοΐου και Νεστορίου. Στις 9.15πμ θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στους δήμους Καστοριάς και Γρεβενών. Τέλος στον δήμο Εορδαίας τα σχολεία θα λειτουργήσουν στις 10 το πρωί.

Στη Μυτιλήνη

Λόγω παγετού που αναμένεται να επικρατήσει τις επόμενες ώρες και των δυσκολιών στις μετακινήσεις που θα υπάρξουν, με απόφαση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου, θα παραμείνουν αύριο Τρίτη κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων, για δεύτερη μέρα.

«Αναλόγως της πορείας των καιρικών συνθηκών, θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση για τη λειτουργία των σχολείων» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Κλειστά και στη Σαμοθράκη

Τη διακοπή των μαθημάτων σε όλες τις σχολικές μονάδες της Σαμοθράκης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αποφάσισε σήμερα ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Γαλατούμος.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γαλατούμος εξήγησε ότι το πρωί οι μαθητές προσήλθαν κανονικά στα σχολεία, ωστόσο μετά και την έναρξη της χιονόπτωσης στη νότια πλευρά του νησιού, τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν τον 1 βαθμό Κελσίου και τους ισχυρούς βοριάδες έντασης 8-9 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, αποφασίστηκε η διακοπή των μαθημάτων στις 10 το πρωί, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή των παιδιών που μετακινούνται με λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Ο κ. Γαλατούμος ανέφερε επίσης ότι το σύνολο του οδικού δικτύου του νησιού παραμένει καθαρό και η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς προβλήματα. «Υπάρχει ετοιμότητα από τον Δήμο, έχει γίνει η προμήθεια αλατιού και τα μηχανήματά μας είναι σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, το ίδιο και η Περιφέρεια. Δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό και το κλείσιμο των σχολείων αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους γιατί προέχει η ασφάλεια των μαθητών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε κάνε