Παρέμβαση Ντογιάκου για τις συνομιλίες στελεχών της ΕΛΑΣ με νονούς της νύχτας

Παρέμβαση Ντογιάκου για τις συνομιλίες στελεχών της ΕΛΑΣ με νονούς της νύχτας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:25 Δημιουργία 29/01/23, 19:20
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου προκάλεσε το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα» το οποίο αναφέρεται σε διαλόγους και επαφές μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και νονών της νύχτας.

Ειδικότερα, ο κ. Ισίδωρος Ντογιάκος παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο να διερευνηθεί επειγόντως η επίμαχη υπόθεση, να ελεγχθεί η τυχόν διάπραξη αξιόποινων πράξεων από συγκεκριμένα πρόσωπα και σε περίπτωση που διαπιστωθεί η διάπραξη αξιοποίνων πράξεων να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.

Επιπλέον, ο κ. Ντογιάκος παρήγγειλε στον κ. Ελευθριάνο η προκαταρκτική έρευνα να ανατεθεί σε δύο εισαγγελείς, έναν τακτικό και έναν επίκουρο, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι συνομιλίες αυτές αποκαλύφθηκαν σε εφαρμογές κινητών τηλεφώνων, όπως είναι το Viber και το Whats App, δολοφονηθέντων μετά από συμβόλαια θανάτου και ακούγονται ανώτατοι νυν παράγοντες της ΕΛ.ΑΣ. να λένε ότι θα υποβοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων και άλλα ποινικά άτομα.

Όπως προκύπτει από τους επίμαχους διαλόγους στόχος ήταν οι αστυνομικοί να προχωρούν σε πλημμελείς ελέγχους και να επιτρέπουν στα κυκλώματα να συνεχίσουν ανενόχλητα τη δράση τους.

Τέλος, μέρος των συνομιλιών αποκαλύφθηκαν μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ιδιοκτήτη πρατηρίων καυσίμων.

Έλεγχο για το δημοσίευμα περί εμπλοκής αστυνομικών σε παράνομα κυκλώματα, διέταξε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αν σου άρεσε κάνε