Ενταφιάστηκε στο Τατόι ο τέως βασιλιάς

Ενταφιάστηκε στο Τατόι ο τέως βασιλιάς

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:46 Δημιουργία 16/01/23, 18:37
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο ενταφιασμός έγινε δίπλα στους τάφους των προγόνων του, όπως, εξάλλου, επιθυμούσε ο ίδιος.

Νωρίτερα, τελέστηκε τρισάγιο στο κοιμητήριο του ναού της Αναστάσεως, παρουσία πλήθους κόσμου και υψηλών προσκεκλημένων.

Κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας δεν υπάρχουν περαιτέρω τηλεοπτικά πλάνα της ταφής του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου δίπλα στον χώρο που έχει ετοιμαστεί δίπλα στους τάφους των γονέων του.

Ο επικήδειος λόγος από τον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλο

Ιδιαίτερα συγκινημένος, ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου εκφώνησε τον επικήδειο λόγο στη Μητρόπολη Αθηνών.

«Κωνσταντίνε βασιλιά πατέρα, είναι μια δύσκολη ημέρα για εμάς τας παιδιά και τα εγγόνια για όλους ήρθαν να σε αποχαιρετίσουν για τελευταία φορά αλλά και για όλους εκείνους που τιμούν τη μνήμη σου και ήταν αδύνατο να ήταν μαζί σου.

Στερήθηκες πολύ νέος τον πατέρα σου βασιλέα Παύλο και παππού μου. Τήρησες πάντα την παρακαταθήκη του όταν ανέλαβες την ευθύνη του θρόνου. Σου είπε «αφιέρωσον τη ζωή σου εις την ευτυχίαν της πατρίδος σου, ουδεμία αξιότερη αποστολή, εκτιμού πάντοτε ότι προτιμότερο είναι να υποφέρει ο βασιλέας αντί για τον λαό.

Δόξασες τη χώρα με το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Ο αγώνας ήταν ένας σκληρός αγώνας που έδωσες με το νου και το σώμα μέχρι την τελική νίκη με το αείμνηστο πλήρωμα.

Αν σου άρεσε κάνε