Θεσσαλονίκη: Σκουπίδια να φαν' κι οι... κότες το τριήμερο των Χριστουγέννων

Θεσσαλονίκη: Σκουπίδια να φαν' κι οι... κότες το τριήμερο των Χριστουγέννων

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:09 Δημιουργία 27/12/22, 16:05
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ρεκόρ σκουπιδιών καταγράφηκε το εορταστικό τριήμερο των Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερα στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης, λόγω της εξόδου των κατοίκων και των επισκεπτών, των υπαίθριων γλεντιών σε καταστήματα και των γιορτών που στήθηκαν σε σπίτια και της ανταλλαγής δώρων.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστα Ιακώβου, την παραμονή των Χριστουγέννων, ανήμερα αλλά και τη δεύτερη ημέρα συγκεντρώθηκαν από τους πράσινους και μπλε κάδους σκουπιδιών και ανακύκλωσης περίπου 1700 τόνοι απορριμμάτων.

«Είχαμε μία αύξηση στα σκουπίδια της τάξεως του 15%-20% σε σχέση με άλλες χρονιές και σε σύγκριση με άλλα εορταστικά τριήμερα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ιακώβου, τονίζοντας πως ο μεγαλύτερος όγκος των απορριμμάτων συσσωρεύτηκαν στο κέντρο, σε γειτονιές της Τούμπας και της Χαριλάου, αλλά και της Μαρία Κάλλας, όπου υπάρχουν πολλά καταστήματα εστίασης, καφέ και μπαρ.

«Οι 1700 τόνοι απορριμμάτων συγκεντρώθηκαν μόνο από τους πράσινους και τους μπλε κάδους, χωρίς σε αυτόν τον αριθμό να υπολογίζουμε τα γυάλινα μπουκάλια, και μόνο από το ιστορικό κέντρο και ορισμένες οδικές αρτηρίες στην Ε’ και Δ’ δημοτική κοινότητα, αφού η υπηρεσία λόγω των αργιών υπολειτουργούσε. Η υπόλοιπη αποκομιδή σε γειτονιές γίνεται κανονικά από σήμερα το πρωί», είπε ο αντιδήμαρχος.

Προσθέτει, ωστόσο, πως η υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης αναμένει ανάλογη εικόνα στη Θεσσαλονίκη και τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς. «Από τον όγκο των σκουπιδιών στην πόλη φαίνεται πως υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα στον δήμο Θεσσαλονίκης από εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό. Από τη μία μας χαροποιεί και από την άλλη ως υπηρεσία μας κρατάει σε εγρήγορση για να είναι καθαρή η πόλη», συμπλήρωσε ο κ. Ιακώβου.

Αν σου άρεσε κάνε