Καιρός: Μικρό καλοκαίρι μέχρι και την Κυριακή που ξεκινούν οι βοριάδες

Καιρός: Μικρό καλοκαίρι μέχρι και την Κυριακή που ξεκινούν οι βοριάδες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:52 Δημιουργία 16/12/22, 10:45
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αρκετά ζεστός για την εποχή θα είναι ο καιρός μέχρι και μεθαύριο Κυριακή όταν και θα ξεκινήσουν δυνατοί βοριάδες στα ανατολικά για να ρίξουν τον υδράργυρο κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, σήμερα Παρασκευή στη χώρα θα δούμε θερμοκρασιακές τιμές πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου, φθάνονται ακόμη και τους 25, ενώ θα υπάρχουν αραιές συννεφιές σε αρκετές περιοχές.

Το κύμα κακοκαιρίας που απασχολεί την Ιταλία είναι το κύριο αίτιο που μετατοπίζονται πολύ θερμές για την εποχή αέριες μάζες προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο. Οι πιο θερμές ημέρες του Δεκεμβρίου θα είναι η σημερινή και η αυριανή. Αύριο θα δούμε θερμοκρασίες κοντά στους 23-25 βαθμούς Κελσίου και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται μια πρόσκαιρη πτώση του υδραργύρου.

«Θα μπει ο βοριάς, αρκετά ενισχυμένος κυρίως στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, θα πέσει η θερμοκρασία κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τα τελευταία όμως προγνωστικά στοιχεία να θέλουν ήπιες καιρικές συνθήκες καθώς θα πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, με νέα άνοδο της θερμοκρασίας», σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη.

Αν σου άρεσε κάνε