«Ασφυξία» στα παιδιατρικά νοσοκομεία από το κοκτέιλ γρίπης και Covid-19

«Ασφυξία» στα παιδιατρικά νοσοκομεία από το κοκτέιλ γρίπης και Covid-19

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:20 Δημιουργία 13/12/22, 10:08
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε έξαρση είναι οι παιδικές αρρώστιες το τελευταίο διάστημα, με το κοκτέiλ γρίπης και Covid-19, να δημιουργεί συμφόρηση στα νοσοκομεία της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, σε κάθε εφημερία των παιδιατρικών νοσοκομείων, γίνεται πανικός.

«Υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα, πάνω από 700 παιδιά», με την κατάσταση να χειροτερεύει στα σαββατοκύριακα μιας κι όλα τα παιδάκια πηγαίνουν στα παιδιατρικά νοσοκομεία λόγω της απουσίας της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Ο κ. Γιαννάκος, ανέφερε χαρακτηριστικά περιστατικό στο «Αγλαΐα Κυριακού», όπου το επισκέφθηκαν πάνω από 700 παιδιά και υπήρχε αναμονή 8ωρών, με τους γονείς να εξαγριώνονται. Μάλιστα, χρειάστηκε να επέμβει και η αστυνομία, για να ηρεμήσει «τα πνεύματα».

Ο ίδιος αναφέρει πως η «έξαρση ήταν αναμενόμενη τον χειμώνα» και πως θα γίνει «εντονότερη» μετά τις γιορτές.

Φυσικά, όπως αναφέρει, επιβαρυμένη είναι η κατάσταση και στα υπόλοιπα μεγάλα νοσοκομεία - όχι μόνο στα παιδιατρικά - τα οποία έχουν αρχίσει να βάζουν και ράντζα.

Όσον αφορά την «λύση» του προβλήματος, υποστηρίζει ότι τα «μέτρα» πρέπει να προσανατολιστούν «στην κατεύθυνση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και του εμβολιασμού», αλλά και στην «ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό».

Τέλος, τόνισε «πρέπει να προσέχουμε όλοι και να αυξηθούν και οι εμβολιασμοί».

Αν σου άρεσε κάνε