Με δύο πρόσωπα ο καιρός την Τετάρτη - Λιακάδα το πρωί, βροχές από το μεσημέρι και μετά

Με δύο πρόσωπα ο καιρός την Τετάρτη - Λιακάδα το πρωί, βροχές από το μεσημέρι και μετά

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:54 Δημιουργία 15/11/22, 13:50
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Διπρόσωπος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου, καθώς αρχικά προβλέπεται αρχικά ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες βροχής.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η αρχική ηλιοφάνεια αν και με περιορισμένη ορατότητα στις πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές τις πρωινές ώρες, θα δώσει τη θέση σε νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχοπτώσεις στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στα Επτάνησα, καθώς επίσης τοπικά στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Παροδικές ασθενείς βροχοπτώσεις δεν αποκλείονται και στη Δυτική Κρήτη.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί, από 4 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 15 βαθμούς), 9 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 8 έως τους 15 βαθμούς, ενώ στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως τους 21 βαθμούς), 14 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 12 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και από το απόγευμα μέτριοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις μετά το μεσημέρι αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Αν σου άρεσε κάνε