Ανατριχίλα από την κατάθεση της 12χρονης - Οι βιασμοί από τον Μίχο, οι απειλές και οι 11 διεστραμμένοι

Ανατριχίλα από την κατάθεση της 12χρονης - Οι βιασμοί από τον Μίχο, οι απειλές και οι 11 διεστραμμένοι

ΕΛΛΑΔΑ UPD 22:03 Δημιουργία 13/10/22, 21:47
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες περιέγραψε το 12χρονο κορίτσι τον εφιάλτη που έζησε με τους βιασμούς της και την εκμετάλλευσή της από τον Ηλία Μίχο.

Σύμφωνα με την πρώτη κατάθεση του παιδιού στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, μέρος της οποίας έδωσε στη δημοσιότητα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο 53χρονος παιδεραστής και κατηγορούμενος για σωρεία κακουργημάτων, Ηλίας Μίχος, τη βίαζε επανειλημμένα στην αποθήκη του καταστήματός του, υπό την απειλή όπλων - και όχι μόνο.

«Ήταν μια μέρα να πάμε κάτω στην αποθήκη. Άρχισε να με χουφτώνει, μου έπιασε τον… Με απείλησε με μαχαίρια και όπλα και μου είπε άμα το πω θα με σκοτώσει εμένα ή την οικογένειά μου ή θα με κάνει ρεζίλι. Του είπα δεν θέλω και με απείλησε. Ήθελε να κάνουμε σεξ, με απειλούσε ότι αν δεν κάνουμε θα με σκοτώσει. Μια μέρα που κάναμε εγώ δεν ήθελα και μου είπε μόνο από μπ… Αυτός μου είπε ότι ήθελε να κάνουμε και από π… και π… Όλες τις φορές το κάναμε στο μαγαζί του κάτω στην αποθήκη. Μου έλεγε να πάμε δήθεν να μαζέψουμε κάποια πράγματα, κάποια χαρτιά από κάτω και πάνω ήταν άλλος υπάλληλος για να κρατάει το μαγαζί. Αυτός ο υπάλληλος δεν με ενόχλησε ποτέ, δεν κατάλαβε ποτέ, δεν ήξερε τι γινόταν» είπε η 12χρονη, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται το Star.

«Με πήγαινε αυτός στους πελάτες»

To κορίτσι αφηγήθηκε επίσης τον τρόπο με τον οποίο την εξέδιδε ο 53χρονος κατηγορούμενος -μεταξύ άλλων- για διακεκριμένη μαστροπεία:

«Με έβαζε να το κάνω και με άλλους. Με έβαζε να κάνω σεξ μαζί τους και να μου δίνουν λεφτά και να του τα δίνω. Μου έλεγε αν δεν το κάνω μου έδειχνε τα όπλα και τα μαχαίρια. Τους έβρισκε λογικά σε κάποιο site τους άνδρες, δεν ήταν φίλοι του. Είχε τον λογαριασμό μου και έστελνε εκ μέρους μου μηνύματα. Έβαζε τον αριθμό μου, μου ερχόταν ένας κωδικός και του τον έδινα. Είχε εγκαταστήσει το viber μου στο κινητό του. Το είχα και εγώ και αυτός».

Η 12χρονη φέρεται να είπε στην κατάθεσή της ότι τον Μίχο τον γνώριζε ολόκληρη η οικογένειά της και ο πατέρας της.

«Με πήγαινε αυτός στους πελάτες με το αμάξι του, εκεί στα Σεπόλια. Με όλους βρισκόμουν εκεί κοντά στο μαγαζί του Μίχου. Με άφηνε στο μετρό και περίμενα μέχρι να έρθουν. Με έντεκα άνδρες έχω βρεθεί. Με άφηναν εκεί που με παίρνανε και μετά πήγαινα στο μαγαζί του Μίχου. Δεν πήγαινα ούτε σε σπίτια ούτε σε ξενοδοχεία. Μου δίνανε τα χρήματα στο χέρι, γύρω στα 50 ευρώ και τα έδινα στον Μίχο» φέρεται να κατέθεσε η 12χρονη στους αστυνομικούς.

Προκλητικές απολογίες Μίχου, Σοφιανίδη

Νωρίτερα, Μίχος και Σοφιανίδης απολογούμενοι ενώπιον της ανακρίτριας που έχει αναλάβει την υπόθεση, φαίνεται να υποστήριξαν πως το 12χρονο κοριτσάκι επεδίωκε να τους συναντά επιρρίπτοντάς την ευθύνη για τον εφιάλτη που της δημιούργησαν .

Ο 53χρονος, μάλιστα, φαίνεται ότι ενώπιον της δικαστικής λειτουργού, έθεσε την μητέρα στο κάδρο των ευθυνών, αναφέροντας ότι πιστεύει ότι η 37χρονη συλληφθείσα γνώριζε τι συνέβαινε με το παιδί της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνο που κατά τον 53χρονο κατηγορούμενο για μαστροπεία συνέβαινε, ήταν ότι το παιδί, εν γνώσει της μητέρας, έπαιρνε αμοιβές για να προσφέρει το σώμα του: «Πιστεύω ότι η μητέρα γνώριζε τι συνέβαινε...» φέρεται να είπε. Ανέφερε παράλληλα, πως «όταν είχα ρωτήσει τη μικρή τι της έλεγε η μητέρα της που την έβλεπε να γυρίζει αργά στο σπίτι με 50ευρα, μου είχε απαντήσει: "Της έχω πει ότι φροντίζω μία γιαγιά"...».

Ο κατηγορούμενος για την υπόθεσε που έχει σοκάρει το πανελλήνιο είπε πως γνώριζε την ηλικία του παιδιού «αλλά φαινόταν μεγαλύτερη» και φέρεται να υποστήριξε ότι η 12χρονη «μου είχε πει πως πριν από μένα είχε πάει και με άλλους, και της έδιναν 50 με 100 ευρώ. Από τον Μάιο έως Αύγουστο, είχα βρεθεί 4-5 φορές με την ανήλικη. Αυτή μου έστελνε μηνύματα και μου έγραφε να παίρνω τη μαμά της τηλέφωνο και να της λέω "στείλε την κόρη σου να με βοηθήσει" γιατί τσακωνόταν μαζί της».

Ο 53χρονος εξάλλου, φέρεται να είπε πως είχε δώσει χρηματικό ποσό 300 ευρώ στην μητέρα, γιατί αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

O δεύτερος κατηγορούμενος, ο Σοφιανίδης, ο οποίος οδηγήθηκε στην φυλακή χθες, φέρεται επίσης να είπε στην ανακρίτρια ότι το κοριτσάκι ήταν αυτό που τον «προκαλούσε» και τον πίεζε να βρεθούν. «Η 12χρονη με προκαλούσε, είχαμε βρεθεί πίσω από τα ΚΤΕΛ του Κηφισού. Δεν έχω καμία σχέση με τον συγκατηγορούμενό μου. Το παιδί με πίεζε να βρισκόμαστε. Έχω βρεθεί μαζί της λίγες φορές» ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο 42χρονος.

Η στάση της μάνας

Την ερχόμενη Δευτέρα, το μεσημέρι, θα μεταχθεί εκ νέου στην ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί η 37χρονη μητέρα του παιδιού από τον Κολωνό, η οποία κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία.

Η κατηγορουμένη μετήχθη λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι προκειμένου να εμφανιστεί στην ανακρίτρια της υπόθεσης και να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε χθες για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας.

Η 37χρονη, που της καταλογίζεται ότι εξέδιδε το παιδί της, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να ενημερωθεί επί της δικογραφίας και να προετοιμάσει την απολογία της.

Η δικαστική λειτουργός προσδιόρισε την απολογία της μητέρας της 12χρονης, τη Δευτέρα οπότε και λήγει το όριο των πέντε ημερών από τη σύλληψη και κράτηση χωρίς απολογία.

Λύτρας: «Υπάρχουν δύο ακόμα καταγγελίες»

Την ίδια ώρα ο εκ των συνηγόρων της 37χρονης μητέρας του κοριτσιού, Απόστολος Λύτρας, έκανε γνωστό ότι έγινε δέκτης καταγγελιών, για δύο 18χρονες που «έπαθαν τα ίδια με την 12χρονη» όσο ήταν ανήλικες, σε βάρος των δύο προφυλακισμένων για σεξουαλική βία και εκπόρνευση του παιδιού από τον Κολωνό.

Ο δικηγόρος σε δηλώσεις που προέβη μετά την προθεσμία που έλαβε η εντολέας του, κατηγορούμενη για διακεκριμένη μαστροπεία, αναφέρθηκε σε «δύο κοπέλες» που καταγγέλλουν τον Μίχο και τον Γιάννη Σοφιανίδη για υπόθεση αντίστοιχη με αυτήν της 12χρονης ενώ εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι στην υπόθεση «υπάρχει κύκλωμα».

Όπως είπε ο κ. Λύτρας, «ήδη έχω δεχτεί τηλεφωνήματα ότι υπάρχουν και άλλες καταγγελίες για τον 53χρονο και τον 42χρονο. Υπάρχουν άλλες δύο κοπέλες που καταγγέλλουν -αυτή τη στιγμή είναι 18 χρόνων, άλλα όταν τα έπαθαν ήταν ανήλικα. Φαίνεται ότι προσπαθούσαν να προσεγγίσουν και άλλα παιδιά για να τα ωθήσουν στην πορνεία. Είναι βέβαιο ότι θα ερευνηθούν και άλλα πρόσωπα. Οι 213 που ακούγονται πρέπει και αυτοί να λογοδοτήσουν, αν υπάρχουν στοιχεία».

Ο συνήγορος αναφερόμενος στην 37χρονη εντολέα του είπε τα εξής: «Εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες. Πήρε προθεσμία για τις 13.00 τη Δευτέρα. Ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά που κατηγορείται. Όλα αυτά θα φανούν στην ανάκριση. Πρόλαβα να δω κάποια στοιχεία από τη δικογραφία [...] οι κατηγορούμενοι δεν αναφέρουν πουθενά ότι η μητέρα γνώριζε κάτι [...] Μοναδικό στοιχείο, κάποιο έμβασμα που το γνωρίζουμε ότι υπάρχει, δεν γνωρίζουμε καν αν είναι από τον 53χρονο. Η ίδια το εξηγεί από το ότι εργαζόταν μαζί του».

Προσέθεσε επίσης: «Σε επικοινωνία που είχα είχα με τη μεγάλη κόρη, ένα εξαιρετικό κορίτσι πραγματικά, λέει ότι είναι δεδομένο ότι δεν έχει σχέση. Δεν υπάρχει κανένας που να δικαιολογεί τη μητέρα για τον τρόπο συμπεριφοράς της στο μεγάλωμα του παιδιού της. Δεν αφήνεις ένα παιδί 12 ετών να βγαίνει και να πηγαίνει στο κάθε μαγαζί μόνο του, αυτό είναι δεδομένο. Αυτό όμως δεν σχετίζεται με το αδίκημα που κατηγορείται. Κι εμένα μου έχει κάνει εντύπωση η συμπεριφορά αυτή άλλα δεν συνιστά αυτή αυτό το αδίκημα. Ο δράστης κέρδισε την εμπιστοσύνη της και γι' αυτό υπάρχουν και αυτά τα μικροποσά σε εμβάσματα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι πίστευε αυτή η γυναίκα, ο συνήγορος απάντησε: «Είχε την εντύπωση ότι όλα είναι φυσιολογικά και ότι το παιδί απλά βρίσκεται απέναντι (από το σπίτι). Το ίδιο μου μετέφερε και υποστηρίζει και η μεγάλη αδερφή και ο αδερφός της κοπέλας, αλλά και η θεία της που ήταν η πρώτη που επικοινώνησε μαζί μου [...] Σίγουρα μιλάμε για ένα τρομακτικό έγκλημα για τα ελληνικά δεδομένα [...] Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει και κρύβεται κύκλωμα από πίσω».

Αν σου άρεσε κάνε