Φρίκη στον Κολωνό: Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των οικογενειών της ανήλικης και του 53χρονου

Φρίκη στον Κολωνό: Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των οικογενειών της ανήλικης και του 53χρονου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 23:11 Δημιουργία 12/10/22, 22:09
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με κατεπείγουσα παραγγελία του επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Χαράλαμπου Βουρλιώτη ανοίγουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί της οικογένειας της 12χρονης και του 53χρονου κατηγορούμενου Ηλία Μίχου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης παρήγγειλε κατεπείγουσα έρευνα για να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του 53χρονου που έχει ήδη οδηγηθεί στη φυλακή, αλλά και του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος, δηλαδή της συζύγου και του γιου του, όπως επίσης και της μητέρας της ανήλικης που έζησε τον εφιάλτη των βιασμών.

Σκοπός της έρευνας είναι να εξακριβωθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα μέσω των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Στην περίπτωση που από την έρευνα διαπιστωθεί ότι έχουν διακινηθεί χρηματικά ποσά προερχόμενα από τη μαστροπεία, τότε τα χρήματα θα δεσμευτούν και θα σχηματιστεί δικογραφία. Παράλληλα, θα ασκηθεί στους εμπλεκόμενους δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αδίκημα το οποίο τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Εν τω μεταξύ, μετά τη σύλληψη της μητέρας με την κατηγορία της μαστροπείας, αυτήν την ώρα οι αστυνομικοί βρίσκονται στο σπίτι της οικογένειας και διενεργούν έρευνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί κάνουν φύλλο και φτερό την οικία της οικογένειας και ήδη έχουν κατασχέσει κινητά και usb που εκτιμάται ότι περιέχουν στοιχεία.

η ΕΛΑΣ το απόγευμα της Τετάρτης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και για τη μητέρα του ανήλικου κοριτσιού η οποία συνελήφθη με την κατηγορία της κακουργηματικής μαστροπείας.

Ετσι, έπειτα από τις συλλήψεις του 53χρονου Ηλία Μίχου και του 42χρονου Γιάννη Σοφιανίδη, στο κάδρο μπαίνει και η μάνα του ανήλικου θύματος.

Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε, καθώς φαίνεται πως προέκυψαν στοιχεία από «ύποπτα» εμβάσματα και οικονομικές συναλλαγές στις οποίες εμπλέκεται η 38χρονη γυναίκα. Γίνεται, δηλαδή, λόγος για έναν κύκλο πληρωμών - που μένει να διευκρινιστεί - με ορισμένα ποσά να πηγαίνουν από τον 53χρονο, αλλά και από άλλα πρόσωπα, προς τη μητέρα της 12χρονης. Παράλληλα, φέρεται να έχουν εντοπιστεί και δεκάδες μηνύματα που είχε ανταλλάξει η γυναίκα με τον Μίχο.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, ενώ οι αστυνομικοί πήραν μαζί και τρία παιδιά της οικογένειας, αδέλφια της 12χρονης, στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Σημειώνεται πως την ίδια ώρα, οι αστυνομικές έρευνες εστιάζουν πλέον και στο ενδεχόμενο να μην είναι η ανήλικη το μοναδικό θύμα, αλλά πίσω από τη δράση του 53χρονου να κρύβεται ολόκληρο κύκλωμα παιδόφιλων.

Προφυλακιστέοι Μίχος και Σοφιανίδης

Την ίδια ώρα μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους στην ανακρίτρια τόσο ο Μίχος όσο και ο Σοφιανίδης κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Οι δύο κατηγορούμενοι, που στις απολογίες τους φέρονται να αρνήθηκαν ότι βίαζαν την ανήλικη αλλά παραδέχθηκαν τις σεξουαλικές επαφές με το 12χρονο κορίτσι χωρίς να πουν τίπotε περισσότερο, θα οδηγηθούν στις φυλακές.

Αν σου άρεσε κάνε