Φρίκη στον Κολωνό: Συμπληρωματική δίωξη στον 53χρονο για διακεκριμένη εμπορία ανθρώπων

Φρίκη στον Κολωνό: Συμπληρωματική δίωξη στον 53χρονο για διακεκριμένη εμπορία ανθρώπων

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:46 Δημιουργία 11/10/22, 15:37
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μία ακόμη βαριά κακουργηματική κατηγορία προστίθεται σε αυτές που βαρύνουν τον 53χρονο καταστηματάρχη πρωταγωνιστή στην υπόθεση βιασμού του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό, μετά την συμπληρωματική ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος του ο Εισαγγελέας.

Η νέα κατηγορία σε βάρος του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης, απαγγέλθηκε από τον εισαγγελέα μετά από αίτημα του ανακριτή που χειρίζεται τη δικογραφία. Έτσι ο 53χρονος έμπορος είναι πλέον κατηγορούμενος και για το αδίκημα της διακεκριμένης εμπορίας ανθρώπων ενώ δίωξη του ασκήθηκε και για παράνομη οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με το αδίκημα που προστέθηκε σήμερα σε εκείνα για τα οποία θα λογοδοτήσει αύριο ενώπιον του ανακριτή ο έμπορος, «όποιος με τη χρήση βίας, απειλής βίας ή άλλων εξαναγκαστικών μέσων ή με επιβολή ή κατάχρηση εξουσίας, στρατολογεί, απάγει, μεταφέρει, κατακρατεί παράνομα, υποθάλπει, παραδίδει ή παραλαμβάνει άλλον με σκοπό την εκμετάλλευσή του» τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών και χρηματική ποινή όταν η πράξη τελείται κατ' επάγγελμα και στρέφεται κατά ανηλίκου. Στον νόμο αναφέρεται πως η έννοια της εκμετάλλευσης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, «τον πορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους από: α) την υπαγωγή του θύματος σε καθεστώς δουλείας ή σε παρεμφερείς προς τη δουλεία πρακτικές» με ειδική αναφορά στις περιπτώσεις που η εκμετάλλευση του θύματος αφορά γενετήσιες πράξεις.

Το κακοποίησαν σεξουαλικά 100 άτομα

Την ίδια ώρα το πανελλήνιο παρακολουθεί αηδιασμένο την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, καθώς οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι 100 άτομα που έχουν εντοπιστεί φέρονται να έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά το άτυχο κορίτσι, πληρώνοντας αδρά τον 53χρονο βιαστή και προαγωγό για τις ανόσιες πράξεις τους.

Πρόκειται για χρήστες συγκεκριμένης διαδικτυακής πλατφόρμας μέσω της οποίας ο 53χρονος αναρτούσε βίντεο και φωτογραφίες της μικρής κοπέλας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θεωρείται θέμα χρόνου να προχωρήσουν οι αστυνομικές Αρχές σε ακόμη πέντε συλλήψεις.

Απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, μηνύματα, καταθέσεις, φωτογραφίες είναι μερικά μόνο από τα συγκλονιστικά στοιχεία που εμπεριέχονται στην ογκώδη δικογραφία των 1.000 σελίδων που σχηματίστηκε εις βάρος του 53χρονου επιχειρηματία.

Σε αυτές τις σελίδες, έχει αποτυπωθεί η μεθοδική δράση του 53χρονου που είναι και ο βασικός κατηγορούμενος, ενώ είναι καταγεγραμμένα ονόματα και τηλέφωνα ατόμων τα οποία φέρονται να επικοινωνούσαν με προφίλ που ναι μεν φαίνονταν να ανήκαν στην 12χρονη, στην πραγματικότητα όμως τα διαχειριζόταν ο ίδιος ο 53χρονος.

Η έρευνα έχει περάσει στο επόμενο στάδιο με στόχο την ταυτοποίηση των συγκεκριμένων προσώπων, κάποιοι εκ των οποίων ενδεχομένως χρησιμοποιούσαν τους λεγόμενους «πακιστανικούς» αριθμούς, με στόχο να μην είναι δυνατός ο εντοπισμός τους.

Πολλοί γνώριζαν αλλά σιωπούσαν

Η όλη έρευνα που διήρκησε πάνω από ένα μήνα απέδωσε καρπούς αλλά δεν ολοκληρώνεται στην σύλληψη του παιδόφιλου, καθώς φαίνεται πως υπήρχε κι άλλο άτομο που γνώριζε για τον «Γολγοθά» που περνούσε η ανήλικη, αλλά κρατούσε το στόμα του κλειστό.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει τέσσερα άτομα, τα οποία φέρονται να προσέγγισαν την ανήλικη, με αποτέλεσμα αν προκύψουν απτά στοιχεία σε βάρος τους, να συλληφθούν άμεσα και να οδηγηθούν ενώπιον της ανακρίτριας.

Πολλοί είναι και αυτοί που εκτιμάται ότι θα κληθούν να δώσουν και κατάθεση.

Στο μικροσκόπιο οι συσκευές του 53χρονου

Κομβικό ρόλο σε αυτό το στάδιο, έχει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, εκεί όπου έχουν μεταφερθεί οι ψηφιακές συσκευές του 53χρονου και του ανήλικου θύματός του.

Το προσωπικό της ΔΕΕ, μέσα από τα εξιδεικευμένα λογισμικά που έχει στη διάθεση του, έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει σε μεγάλο ποσοστό ηλεκτρονικά ίχνη τα οποία μπορεί να έχουν προσπαθήσει να εξαφανίσουν, μπορεί να ξεκλειδώσει κλειδωμένους λογαριασμούς ενώ ακόμα και μέσω I cloud μπορεί να ανακτήσει στοιχεία.

Παράλληλα με τα στοιχεία που θα προκύψουν από από την ανάλυση των ψηφιακών ιχνών, οι αστυνομικοί του ανηλίκων ερευνούν αν ο 53χρονος δρούσε μόνος του, ή κρύβεται κάποιο κύκλωμα πίσω από εκείνον, σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

Πως «ψάρευε» πελάτες

«Συνομίλησε ένας προς έναν σε ένα ανώνυμο, ασφαλές και διασκεδαστικό chat». Με αυτά τα λόγια περιγράφεται από τους δημιουργούς της, γνωστή διαδικτυακή εφαρμογή «τυφλών» γνωριμιών, την οποία επιστράτευσε ο 53χρονος μαστροπός, στην προσπάθειά του να βρει «πελάτες».

Για τον εφιάλτη που θα ζούσε η 12χρονη, αρκούσε απλά «το πάτημα ενός κουμπιού», όπως προτρέπουν χαρακτηριστικά τους χρήστες της εφαρμογής, οι δημιουργοί της. Ο 53χρονος, δημιούργησε ειδικό προφίλ για το κορίτσι, καθώς η ιστοσελίδα δίνει τη δυνατότητα ανταλλαγής φωτογραφιών και βίντεο, στα πλαίσια της ανωνυμίας.

Εκεί φαίνεται ότι ο προαγωγός αναρτούσε «υλικό» -γυμνές φωτογραφίες και βίντεο που εξανάγκαζε καθημερινά τη 12χρονη να τραβάει. Οι χρήστες της εφαρμογής, δήλωναν απλά την ηλικιακή προτίμηση και την περιοχή και μπορούσαν να συνδεθούν με το προφίλ της 12χρονης. Από τα στοιχεία των αρχών προκύπτει ότι εκατοντάδες άτομα ενδιαφέρθηκαν να κλείσουν ραντεβού με το ανήλικο κορίτσι, προσεγγίζοντας τον 53χρονο χειριστή του προφίλ.

Παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος παρουσίαζε το κορίτσι ως μεγαλύτερο ηλικιακά, οι χρήστες που είδαν τις φωτογραφίες και τα βίντεο δε δίστασαν να κλείσουν ραντεβού με την ανήλικη πληρώνοντας αντίτιμο από 50 έως 70 ευρώ. Όλα τα διεστραμμένα ραντεβού, έγιναν μέσα σε αυτοκίνητα, κοντά στον σταθμό του ΜΕΤΡΟ, στα Σεπόλια.

Η σοκαριστική περιγραφή της μάνας

«Κάτι της έστειλε αυτός κι εκείνη τη στιγμή κάπως κοκκίνισε η μικρή, μαζεύτηκε. Της λέει γιατί παίζεις με το κινητό τόσες ώρες; Και πήγε να της το πάρει έτσι για πλάκα από το χέρι και την είδε που κοκκίνισε, φοβήθηκε. Της είχε στείλει μηνύματα να της στείλει βίντεο γυμνά. Αυτά διάβασε εκείνη τη στιγμή η θεία».

Με αυτή τη σοκαριστική περιγραφή, η μητέρα της 12χρονης περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η θεία του κοριτσιού αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, τον περασμένο Αύγουστο. Μάλιστα η μητέρα της ανήλικης καταγγείλει τη σύζυγο του 53χρονου ότι προσπάθησε να τον καλύψει.

«...μου είπε "Αχ τι να κάνουμε, να σταματήσει η κατρακύλα για να μην καταστραφούν οι οικογένειές μας". Προσπαθούσε να το καλύψει και μου έλεγε παρακαλώντας να μην πάω να το καταγγείλω, αλλά και ότι θα μου φέρει ψυχολόγους και θα με βοηθήσει οικονομικά», ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα της ανήλικης.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε