Τραγωδία στο Αιγαίο: Νεκρές 16 γυναίκες στη Λέσβο - 15 αγνοούμενοι στα Κύθηρα

Τραγωδία στο Αιγαίο: Νεκρές 16 γυναίκες στη Λέσβο - 15 αγνοούμενοι στα Κύθηρα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:16 Δημιουργία 06/10/22, 09:28
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Νέα τραγωδία τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στο Αιγαίο, όπου σημειώθηκαν δυο ναυάγια με μετανάστες σε Κύθηρα και Λέσβο.

Από την ημιβύθιση του ιστιοφόρου σκάφους σε θαλάσσια απόκρημνη περιοχή στο Διακόφτι Κυθήρων, έχουν μέχρι στιγμής διασωθεί τουλάχιστον 80 μετανάστες, ενώ 15 παραμένουν αγνοούμενοι.

Οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 8 με 10 μποφόρ.

Όπως έγινε γνωστό, στο ιστιοφόρο επέβαιναν συνολικά 95 μετανάστες και κάποιος απο τους επιβαίνοντες ειδοποίησε τα μεσάνυχτα ότι το σκάφος βρίσκεται σε κίνδυνο. Το ιστιοφόρο σκάφος συγκρούστηκε στα βράχια και ημιβυθίστηκε.

Στο σημείο βρίσκονται παραπλέον πλοίο, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και εθελοντές διασώστες.

Επίσης στις έρευνες συμμετέχει κλιμάκιο των ειδικών αποστολών του λιμενικού και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Δραματικές στιγμές στη Λέσβο

Τουλάχιστον 16 γυναίκες, όλες αφρικανικής καταγωγής, έχασαν τη ζωή τους στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα, ανατολικά της Λέσβου, μετά τη βύθιση λέμβου στην οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επέβαιναν περίπου 40 άτομα.

Γυναίκες Αφρικανικής επίσης καταγωγής, είναι και οι εννέα διασωθείσες που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και τους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες -οι τρεις εκ των οποίων είχαν εγκλωβιστεί σε βραχώδη, απόκρημνη περιοχή.

Η βάρκα, υπολογίζεται, αναχώρησε αργά χθες το βράδυ από την περιοχή του Αγιασμάτ κοντά στο Αϊβαλί, κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες. Στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Λέσβου και μικρασιατικών ακτών έπνεαν και συνεχίζουν να πνέουν άνεμοι έντασης επτά και τοπικά οκτώ μποφόρ.

Η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική και ο Στρατός με τη βοήθεια ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρούν στην περιοχή αναζητώντας τους αγνοούμενους.

Αν σου άρεσε κάνε