Μάχη με τις φλόγες σε τέσσερα σημεία της χώρας

Μάχη με τις φλόγες σε τέσσερα σημεία της χώρας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:57 Δημιουργία 18/07/22, 09:43
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μάχη με φλόγες σε τέσσερα σημεία της χώρας, εξακολουθούν να δίνουν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε αγροτοδασική έκταση της Καλλιθέας, στην Πάτρα, Η πυρκαγιά έχει μεγάλη έκταση, αλλά σύμφωνα με την πυροσβεστική, παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, που αποτελούνται από περίπου 120 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περισσότερα από 35 οχήματα, προκειμένου να περιορίσουν την πυρκαγιά και να μην απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Αντίστοιχη εικόνα επικρατεί στο Ρέθυμνο. Στην ευρύτερη περιοχή της Κρύας Βρύσης παραμένουν 33 οχήματα με δύναμη 120 ανδρών ενώ στο Ροδάκινο εποπτεύουν τις εστίες 15 πυροσβέστες με δύναμη 6 οχημάτων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στη δημοτική ενότητα Αυλώνος του δήμου Κύμης Αλιβερίου. Για την κατάσβεσή της βρίσκονται στο σημείο και επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Φλόκα Δυτικής Αχαΐας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 20 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ.

Ανησυχία προκαλούν παράλληλα, οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας για μελτέμια εντάσεως 6-8 μποφόρ στο Αιγαίο και αρκετά δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες, ιδιαίτερα στα ανατολικά και νότια.

ΧΑΡΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

Αν σου άρεσε κάνε