Κατεπείγουσα έρευνα με εντολή Πλεύρη για το θάνατο 49χρονου στην Πάτρα

Κατεπείγουσα έρευνα με εντολή Πλεύρη για το θάνατο 49χρονου στην Πάτρα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:30 Δημιουργία 15/07/22, 13:18
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θάνατο 49χρονου, μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «'Αγιος Ανδρέας», της Πάτρας, διέταξε ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, κατόπιν εντολής του υπουργού Υγείας.

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί από το οικογενειακό περιβάλλον του 49χρονου, το οικείο τους πρόσωπο πήγε αργά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο νοσοκομείο, παραπονούμενος για έντονες ενοχλήσεις στην πλάτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, τον ενημέρωσαν ότι το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και του συνεστήθη να μεταβεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου εφημέρευε εκείνο το βράδυ, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Όμως λίγη ώρα μετά ο 49χρονος εξέπνευσε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζεται εξοργισμένος με το πρωτοφανές περιστατικό, καθώς όπως ανέφερε σε συνομιλητές του, είναι αδιανόητο να μην είδε γιατρός τον άτυχο άνδρα και η νοσηλεύτρια τον άφησε να φύγει από το νοσοκομείο.

Ο κ. Πλεύρης αναμένει εντός της ημέρας από την έρευνα που έχει διαταχθεί τα πραγματικά περιστατικά και «αν προκύπτουν ευθύνες της διοίκησης».

«Υπάρχουν πάντοτε εντολές και οδηγίες στα νοσοκομεία για το πώς χειριζόμαστε τέτοια περιστατικά και εκτός εφημερίας .Θα δούμε αν έφταιγε μόνο η νοσηλεύτρια η αν υπάρχει μεγαλύτερη ευθύνη», σχολίασε ο κ. Πλεύρης.

Αν σου άρεσε κάνε