Καιρός: Με ...36άρια κλείνει ο Μάϊος

Καιρός: Με ...36άρια κλείνει ο Μάϊος

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:49 Δημιουργία 27/05/22, 10:40
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, αναμένεται ο καιρός το Σάββατο.

Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θράκη κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 32 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 29.05.22

Αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανώς στα βορειοδυτικά κατά τόπους θα είναι έντονα, το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά.
Στην υπόλοιπη χώρα πρόσκαιρες νεφώσεις.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και τα νότια.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και το απόγευμα στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 3 με 6 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Αν σου άρεσε κάνε