Στην Ελλάδα την Τετάρτη τα πρώτα Rafale

Στην Ελλάδα την Τετάρτη τα πρώτα Rafale

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:43 Δημιουργία 18/01/22, 09:26
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στην Τανάγρα αναμένεται να προσγειωθούν την Τετάρτη τα πρώτα έξι Rafale, αφού πρώτα πετάξουν πάνω από την Ακρόπολη.

Η στρατιωτική ηγεσία θα υποδεχτεί στην 114 Πτέρυγα Μάχης τα δύο διθέσια και τέσσερα μονοθέσια γαλλικά μαχητικά που πραγματοποιούν τις τελευταίες δοκιμές και ελέγχους πριν το ταξίδι για τη χώρα μας. Τα ελληνικά πλέον, Rafale θα απογειωθούν από την βάση Istres στη νότια Γαλλία.

Αφού τα Rafale εισέλθουν στο FIR Αθηνών, τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 θα τα συνοδεύσουν στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Νωρίτερα, τα 6 Rafale μαζί με τα Mirage 2000-5 θα πετάξουν σε χαμηλό ύψος πάνω από την Αθήνα και το βράχο της Ακρόπολης, σε μια πτήση υψηλού συμβολισμού.

Στα πιλοτήρια των νέων μας μαχητικών, θα βρίσκονται Έλληνες πιλότοι, που εδώ και 10 μήνες έχουν εκπαιδευτεί στη Γαλλία. Στα δύο διθέσια Rafale θα βρίσκονται στο πίσω κάθισμα ως συγκυβερνήτες δύο Γάλλοι πιλότοι της Armee D’el Air, που το προηγούμενο διάστημα ήταν οι εκπαιδευτές των Ελλήνων χειριστών.

Σημειώνεται πως στην 114 Πτέρυγα Μάχης θα βρεθεί την Τετάρτη και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Επίσης, θα είναι η στρατιωτική ηγεσία, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη.

Αν σου άρεσε κάνε