Προβλήματα σε όλη τη χώρα από το «Διομήδη»

Προβλήματα σε όλη τη χώρα από το «Διομήδη»

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:34 Δημιουργία 12/01/22, 08:58
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές που σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 9 και στα βόρεια τα 10 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων πραγματοποιούνται κατά την κρίση του πλοιάρχου και με ημερολογιακή εγγραφή.

Κλειστές παραμένουν επίσης οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για αλλαγές η τροποποιήσεις δρομολογίων σε πολλές ακτοπλοϊκές γραμμές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας και από τη Βόρεια Εύβοια καθώς από τα μεσάνυχτα βρέχει ασταμάτητα με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Ο ποταμός Κηρέας «φούσκωσε» από τα νερά της βροχής με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο 57ο χλμ της Εθνικής Οδού Χαλκίδας-Αιδηψού. Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στο κομμάτι που συνδέει το Μαντούδι με το Προκόπι ενώ μετά απο 3 ώρες τα συνεργεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατάφεραν να ανοίξουν το δρόμο.

Οι ορμητικοί χείμαρροι έκοψαν στα δύο και τον επαρχιακό δρόμο Κοτσικιάς-Λουτρού. Εκεί η στάθμη του νερού κάλυψε το οδόστρωμα ενώ σε αρκετά σημεία του δρόμου υπάρχουν κατολισθήσεις.

Ο Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας εφιστά την προσοχή στους κατοίκους του οικισμού Σπιάδα εξαιτίας των φερτών υλικών που κατεβάζουν τα φουσκωμένα ρέματα.

Πρόβληματα καταγράφονται και στην παραλία της Αγίας Άννας όπου αρκετά σπίτια έχουν πλημμύρισει όπως αναφέρουν οι κάτοικοι στις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας του Δήμου.

Σε επιφυλακή βρίσκονται τα εκχιονιστικά μηχανήματα και οι αλατιέρες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καθώς από το πρωί χιονίζει σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Εύβοιας.

Η κακοκαιρία στην περιοχή αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα και για αυτό το λόγο ο Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας ανακοίνωσε πως τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τα Φάρσαλα.

Σύμφωνα με το larissanet .gr στην Αγία Τριάδα Φαρσάλων είναι αποκλεισμένα από χτες το βράδυ 14 άτομα γιατί ο δρόμος που οδηγεί στα Φάρσαλα και στον Βόλο έχει κοπεί από τα νερά αλλά και από φερτά υλικά με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην μπορούν να φύγουν από το χωριό.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας τους ενημέρωσε ότι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το πρωί για να πάνε στο χωριό τους μηχανήματα και να ανοίξουν το δρόμο.

Προβλήματα και σε περιοχές του δήμου Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική, προκάλεσε ο «Διομήδης». Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή προκάλεσαν πτώσεις δένδρων και διακοπές ρεύματος. Χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένουν η Αρναία, το Παλαιοχώρι, η Ολυμπιάδα, η Βαρβάρα κι άλλοι οικισμοί του δήμου, ενώ συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται επί ποδός για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Την ίδια ώρα, λόγω της χιονόπτωσης και της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου, αλλά και των διακοπών ρεύματος, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να μην λειτουργήσουν σήμερα οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στις Κοινότητες Αρναίας, Παλαιοχωρίου, Νεοχωρίου, Στανού, Βαρβάρας, Μεγάλης Παναγίας, Σταγείρων και Στρατονίκης.

Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη χιόνισε τις τελευταίες ώρες στον Χορτιάτη, χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα, ενώ ανοιχτό είναι όλο το οδικό δίκτυο του νομού.

Στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε ορεινά σημεία της Ημαθίας, του Κιλκίς, της Πέλλας και της Πιερίας, εξαιτίας της χιονόπτωσης των τελευταίων ωρών.

Στο μεταξύ, η Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης εξέδωσε ανακοίνωση για την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του κόμβου Μέστης και του Τελωνείου Κήπων.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή.

Αν σου άρεσε κάνε