«Πράσινο φως» της Επιτροπής Εμβολιασμού για τέταρτη δόση

«Πράσινο φως» της Επιτροπής Εμβολιασμού για τέταρτη δόση

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:51 Δημιουργία 11/01/22, 14:42
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την έγκρισή της έδωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου στους ανοσοκατεσταλμένους, υπό τη σκιά των 35.000 κρουσμάτων που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα.

Βάσει πληροφοριών, έως τις 12:00 οι μολύνσεις έφταναν τις 21.500, συμπεριλαμβανομένων και όσων κρουσμάτων αφορούσαν σε μαθητές και είχαν επιβεβαιωθεί με rapid test ή PCR.

Σημειώνεται πως χθες, είχαν ανακοινωθεί περίπου 16.000 εν δυνάμει κρούσματα που αφορούσαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα έπρεπε να κάνουν και δεύτερο τεστ προκειμένου να επιβεβαιωθεί πως φέρουν τον ιό.

Η Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα Τρίτη και όπως αναμενόταν ενέκρινε την έναρξη των εμβολιασμών σε όλους όσοι έχουν ολοκληρώσει την αναμνηστική και είναι στην κατηγορία των ανοσοκατεσταλμένων.

Παράλληλα σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τέταρτη δόση στους ανοσοκατασταλμένους θα χορηγείται 3 μήνες μετά την τρίτη ή αναμνηστική δόση και αφορά σε περίπου 250.000 άτομα.

Υπενθυμίζεται πως μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους διαβεβαίωσε πως τα συστήματα είναι έτοιμα για τις όποιες εξελίξεις που αφορούν στην 4η δόση.

Αν σου άρεσε κάνε