Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την COVID-19 συγκροτούν η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ

Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την COVID-19 συγκροτούν η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:36 Δημιουργία 24/12/21, 12:32
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στη σύσταση Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για την COVID-19 λοίμωξη, προκειμένου να ανακοπεί η συρροή των περιστατικών στα νοσοκομεία και να αποτραπούν σοβαρές επιπλοκές στους ασκούντες, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με εισήγηση του περιφερειάρχη και πρόεδρου του ΙΣΑ Γιώργο

Πρόκειται για ένα Δίκτυο ιατρών της γειτονιάς, που θα αναλαμβάνουν την άμεση και έγκαιρη διερεύνηση και αντιμετώπιση ύποπτου κρούσματος και θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους, με βάση τα αναθεωρημένα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Για το λόγο αυτό ο ΙΣΑ έχει δημιουργήσει μία πλατφόρμα όπου όσοι ιατροί: παθολόγοι, πνευμονολόγοι, γενικοί ιατροί και παιδίατροι, επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους και συμβάλλουν αποτελεσματικά στην άμεση παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ο περιφερειάρχης με δήλωσή του τονίζει τη σημασία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην αντιμετώπιση του νέου κύματος της πανδημίας σημειώνοντας ότι αυτή η υγειονομική θωράκιση αποτελεί το ανάχωμα και συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των δημόσιων δομών υγείας. «Η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή παρακολούθηση του ασθενή κατά τα πρώτα κρίσιμα στάδια της λοίμωξης είναι καθοριστική για να αποτραπούν οι σοβαρές επιπλοκές. Όλοι μαζί ενωμένοι θα δώσουμε και αυτή τη μάχη ενάντια στην πανδημία».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε