Σοκαριστικές αποκαλύψεις για το ορφανοτροφείο της φρίκης: 7χρονοι «βίαζαν» κούκλες

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για το ορφανοτροφείο της φρίκης: 7χρονοι «βίαζαν» κούκλες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:45 Δημιουργία 24/12/21, 09:10
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το πανελλήνιο έχουν συγκλονίσει οι αποκαλύψεις που φθάνουν στο φως, σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αγοριών σε ιδιωτικό ορφανοτροφείο της Αθήνας.

Οι πρώτες πληροφορίες που προέρχονται από νηπιαγωγό, η οποία εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα στο ίδρυμα, κάνουν λόγο για εργαζόμενους που έβλεπαν αγόρια 7 έως 13 ετών να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις και κακοποιήσεις μεταξύ τους, «δείχνοντας» ως υπεύθυνους τόσο την πρόεδρο και την κοινωνική υπηρεσία, όσο και την ψυχολόγο της δομής.

«Τα παιδιά είχαν μια πάνινη κούκλα με την οποία τα περισσότερα όπως έλεγαν έκαναν σεξ μαζί της Ο 7χρονος, κάποια στιγμή κατέβασε το παντελόνι του μπροστά σ όλα τα παιδιά έπεσε πάνω στην κούκλα και μου είπε τώρα βιάζω την κούκλα. Η κυρία … μου είπε να μη δώσω σημασία ότι γίνονται και χειρότερα και ότι για όλα αυτά είναι ενημερωμένοι η πρόεδρος η κοινωνική υπηρεσία του ιδρύματος και ο ψυχολόγος» ανέφερε ένας από τους 3 καταγγέλλοντες μιλώντας στο Mega, υποστηρίζοντας πως το παραπάνω περιστατικό έλαβε χώρα ενώπιον δυο γυναικών υπαλλήλων του ιδρύματος.

«Οι υπεύθυνοι είχαν δημιουργήσει ακόμα και «τιμωρητήριο» για τα παιδιά, ένα δωμάτιο δηλαδή στο οποίο τα οδηγούσαν και ασκούσαν βία εναντίον τους», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας, κυρία Μιχαηλίδου, η οποία από την πρώτη στιγμή διέταξε το πάγωμα της χρηματοδότησης στη δομή, ενώ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, ζητώντας την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης.

«Πήγαν στην τουαλέτα, τους ακολούθησα και άκουσα να λένε: ''αν στον δαγκώσω θα πονέσει''. Ενημέρωσα και το μόνο που μου είπαν ήταν ότι δεν μπορούν να πηγαίνουν μόνοι τουαλέτα. Ο 7χρονος δεν είχε φυσιολογική συμπεριφορά, μιλούσε συνέχεια για το σεξ, κατέβαζε ακόμη και στο σχολείο τα παντελόνια του, δείχνοντας τα γεννητικά του όργανα», συμπληρώνει στην καταγγελία της η νηπιαγωγός.

«Τα περιστατικά επιθετικότητας των παιδιών είναι καθημερινά. Είμαι η μόνη υπάλληλος που τα κατέγραφε στο ημερολόγιο», αναφέρεται στην καταγγελία, όπου επισημαίνεται επίσης πως «μιλούσε πολύ άσχημα, χτυπούσε με μπουνιές και κλωτσιές την τζαμαρία. Όταν ηρέμησε μού είπε ότι στο σπίτι με τη μαμά και τον μπαμπά βλέπει ταινίες ακατάλληλου περιεχομένου. Ενημέρωσα την κοινωνική υπηρεσία αλλά και πάλι τίποτα».

Η καταγγέλουσα παραθέτει επίσης τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από περιστατικό εκφοβισμού που εκτυλίχθηκε σε βάρος παιδιού από εργαζόμενο στο ίδρυμα:«''για ησύχασε, μην σε πάω στις αποθήκες, θυμάσαι τι ωραία που περνούσαμε;'', το παιδί απάντησε στην εργαζόμενη: ''όχι, όχι δεν θέλω να πάμε στις αποθήκες''».

«Ζήτησα να μιλήσω με ψυχολόγο ή παιδοψυχίατρο που παρακολουθεί τα παιδιά, να μου δώσει κάποια οδηγία και μου είπε ότι δεν μπορεί να έχει επαφή ο καθένας. Τα παιδιά στερούνται ακόμη και τα βασικά, όπως το κατάλληλο φαγητό. Τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν πολύ λίγα ρούχα. Ενημερώθηκα τυχαία από την πρόεδρο ότι είχε διαταχθεί ΕΔΕ αλλά ακόμη δεν έχει γίνει κάτι», υποστηρίζει ακόμη στην καταγγελία της.

«Όταν νοσούσε μεγάλο μέρος του προσωπικού με COVID τα πρόσεχαν οι καθαρίστριες, τα παιδιά γυρνούσαν με κόκκινα μάγουλα. Είχαν χτυπήσει και δυο ετών παιδί, ήταν όλοι ενήμεροι. Όταν τα παιδιά άκουγαν κάτι έκλειναν το στόμα τους. Τα παιδιά τρώνε από catering.Ο 7χρονος μιλούσε όλη την ώρα για ερωτικές πράξειςκαι κατέβαζε το παντελόνι του. Είδα το ένα παιδί να κάνει πεολειχία», ορισμένα ακόμη σοκαριστικά λόγια που εμπεριέχονται στην καταγγελία.

Τέσσερα παιδιά απομακρύνθηκαν από τη δομή για να εξεταστούν στο νοσοκομείο Παίδων. «Το θέμα είναι να μιλήσουν τα παιδιά. Να μπορέσουν οι παιδοψυχίατροι να βγάλουν από μέσα τους τα όσα έζησαν στην συγκεκριμένη δομή. Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση», τόνισε η κυρία Μιχαηλίδου.

Αν σου άρεσε κάνε