Μετάλλαξη «Ο»: Μέτρα σε 2 φάσεις - Στις 11:30 οι ανακοινώσεις

Μετάλλαξη «Ο»: Μέτρα σε 2 φάσεις - Στις 11:30 οι ανακοινώσεις

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:00 Δημιουργία 23/12/21, 08:42
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Συναγερμός έχει σημάνει σε κυβέρνηση και ειδικούς μετά απο τα διεθνή επιδημιολογικά δεδομένα που δείχνουν τόσο την υψηλή μεταδοτικότητά της νέας παραλλαγής Όμικρον, όσο και την καλπάζουσα εξάπλωσή της.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αποφάσισε να εισηγηθεί στην κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αναστολή όλων των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους, στη διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, καθώς και στην επιβολή υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, υποχρεωτικής χρήσης διπλής ή υψηλής προστασίας μάσκας σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς, και υποχρεωτικών τεστ για όσους εισέρχονται στη χώρα, τη 2η και την 4η ημέρα μετά την άφιξή τους.

Η επιτροπή επεξεργάζεται παράλληλα και ένα νέο πακέτο μέτρων το οποία θα εφαρμοστεί μετά τις γιορτές, στη λογική του περιορισμού της διασποράς του ιού, χωρίς ωστόσο να σταματήσει η οικονομική δραστηριότητα της χώρας, και το οποίο θα οριστικοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη σε νέα συνεδρίασή της.

Στο δεύτερο αυτό «σετ» μέτρων περιλαμβάνεται το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας στη διασκέδαση, ο περιορισμός ατόμων σε εσωτερικούς χώρους και η επέκταση της τηλεργασίας.

«Μετά τις γιορτές οπωσδήποτε θα υπάρχει ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων. Θα συζητηθούν αυτά τα μέτρα, θα μας τα εισηγηθεί η επιτροπή και θα πάρει τις αποφάσεις η κυβέρνηση. Αλλά θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα, προκειμένου να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε και να ελέγξουμε την πανδημία», ανέφερε χθες στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης.

Μέχρι στιγμής, βάσει των αναλύσεων του ιικού φορτίου, φαίνεται ότι η «Όμικρον» έχει φτάσει και στη Θεσσαλονίκη, ενώ χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 5.641 νέα κρούσματα COVID-19, εκ των οποίων τα 2.301 εντοπίστηκαν στην Αττική, 776 στη Θεσσαλονίκη και 326 στην Κρήτη.

Αν σου άρεσε κάνε