Η αδιαφορία «σκότωσε» την 8χρονη Όλγα

Η αδιαφορία «σκότωσε» την 8χρονη Όλγα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:44 Δημιουργία 26/11/21, 08:57
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Οργή έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο, η αδιαφορία και η απανθρωπιά των υπευθύνων εργοστασίου στο Κερατσίνι, η οποία οδήγησε στον τραγικό θάνατο 8χρονου κοριτσιού, το οποίο παρασύρθηκε από μεταλλική πόρτα.

Σύμφωνα με βίντεο που έφθασαν στη δημοσιότητα, το άτυχο κοριτσάκι, στεκόταν μπροστά στη βαριά πόρτα, ενώ εκείνη έκλεινε. Στη συνέχεια φαίνεται να βάζει το χέρι της, πιστεύοντας ότι λειτουργεί με φωτοκύτταρο. Όταν είδε πως η πόρτα δεν σταματά, έκανε ένα βήμα πίσω και στη συνέχεια έφυγε προς τα εμπρός.

Η μικρή Όλγα επί 20 λεπτά έδινε μάχη για να αναπνεύσει.

Εργαζόμενοι του χώρου και οδηγοί οχημάτων, περνούσαν δίπλα στο παιδί, αδιαφορώντας, ενώ ένας εξ αυτών, έσπρωξε ...με το πόδι το σώμα της μικρής για να δει αν είναι ζωντανή.

Οι εικόνες συγκλονίζουν. Περίπου 20 λεπτά μετά τον εγκλωβισμό της Όλγας, υπάλληλος του εργοστασίου περνά από δίπλα της γυρνώντας το κεφάλι, ενώ λίγο αργότερα περνά ξανά μιλώντας στο κινητό. Παρόλα αυτά, αντί να κάνει το αυτονόητο, να επιχειρήσει να βοηθήσει τη μικρή ή να ζητήσει βοήθεια, προσπερνά και πάλι.

Υπάλληλοι περνούν, κοιτούν και συνεχίζουν την πορεία τους.

Περίπου 26 λεπτά μετά τον εγκλωβισμό, η πόρτα ανοίγει και το κορμάκι του παιδιού πέφτει στο έδαφος. Ωστόσο -και πάλι- αντί οι παρευρισκόμενοι να σπεύσουν για βοήθεια, σταματούν, κοιτούν ...και φεύγουν.

Αποκορύφωμα της απανθρωπιάς, η κίνηση υπαλλήλου, ο οποίος πλησιάζει τη μικρή Όλγα -η οποία βρίσκεται ακόμα αβοήθητη στο έδαφος, τη σκουντά με το πόδι του για να δει αν είναι ζωντανή, ενώ μιλά στο κινητό.

Λίγο αργότερα, φορτηγό εισέρχεται στο χώρο για να παρκάρει -άγνωστο αν ο οδηγός είδε την Όλγα.

Η πόρτα κλείνει, εγκλωβίζοντας και πάλι το σώμα της άτυχης μικρής.

Μαρτυρίες

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, μετά το δυστύχημα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί από τους υπάλληλους το εργοστάσιο και να μην βρίσκεται κανείς στον χώρο όταν φτάσουν εκεί ΕΛΑΣ και ΕΚΑΒ.

«Μου λέει 'Δεν βλέπεις;' και τότε αντίκρισα σφηνωμένο το σώμα ενός κοριτσιού. Πήγα προς το μέρος της και διαπίστωσα ότι το κοριτσάκι ήταν νεκρό. Προσπάθησα να ανοίξω την πόρτα πατώντας το κουμπί αλλά είχε μπλοκάρει. Κατάφερα να την ξεκολλήσω από την ασφάλεια. Αμέσως τότε έτρεξα προς τον … και τον ρώτησα σαστισμένος "τι να κάνω”. Μου είπε να πάρω το 166. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, μου δόθηκε εντολή να κλείσω το εργοστάσιο και να φύγω. Δε θυμάμαι από ποιον έλαβα την εντολή», αναφέρει ο υπεύθυνος βάρδιας.

«Στις 17:50 με πήρε τηλέφωνο ο … και κατάλαβα πως ήταν τρομαγμένος. Μου είπε "Πρέπει να έχει γίνει κάποιο ατύχημα. Βλέπω έναν άνθρωπο στην πόρτα στρυμωγμένο”. Εγώ τότε ενημέρωσα τηλεφωνικά τον προϊστάμενο Διοικητικών Υπηρεσιών και τον ιδιοκτήτη, ο οποίος μου είπε να σταματήσει η παραγωγή και να φύγουν οι εργάτες. Επειδή βρισκόμουν σε κατάσταση σοκ και ένιωθα ταχυκαρδίες και έντονη δυσφορία, σοκαρισμένος πήγα στο σπίτι μου ώστε να συνέλθω», σημείωσε από την πλευρά του ο προϊστάμενος παραγωγής.

«Φτάνοντας στο σημείο αρχικά δεν εντοπίσαμε κάτι και κατά τη διάρκεια διαβουλεύσεων για περισσότερες πληροφορίες προσεγγίσαμε την κεντρική θύρα του εργοστασίου και μόλις ανοίξαμε την καγκελόπορτα είδαμε κάτω το κοριτσάκι. Παραμείναμε στον χώρο έως τις 21:10 και κανένας υπεύθυνος υπάλληλος της επιχείρησης δεν προσήλθε για να μας αναφέρει λεπτομέρειες για το περιστατικό», αναφέρει ο αστυνομικός που έφτασε στο σημείο.

Συμφώνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος της 8χρονης οφείλεται σε ασφυξία και εσωτερική αιμορραγία.

Αν σου άρεσε κάνε