Αυξημένα αντισώματα και μετά από τρεις μήνες δίνει η αναμνηστική δόση

Αυξημένα αντισώματα και μετά από τρεις μήνες δίνει η αναμνηστική δόση

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:00 Δημιουργία 25/11/21, 18:56
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αυξημένα παραμένουν τα αντισώματα ακόμη και τρεις μήνες μετά τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης, γεγονός που επιβεβαιώνει την αναγκαιότητά της τόσο για την περαιτέρω θωράκιση του οργανισμού ενάντια στον κορωνοϊό όσο και για την επίτευξη ενός σημαντικού ποσοστού ανοσίας όσον αφορά τον γενικό πληθυσμό .

«Μέχρι σήμερα έχουν γίνει παγκοσμίως πάνω από 7,5 δισ. δόσεις του εμβολίου. Το εμβόλιο δεν είναι καινούριο, ούτε πειραματικό. Ακόμα και για την τρίτη δόση έχουμε πολλά δεδομένα. Είναι ασφαλής», τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου κατά τη σημερινή ενημέρωση. «Το 72% του ενήλικου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο και το 81% που είναι στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Οι ανεμβολίαστοι απειλούνται από νόσο και θάνατο. Τα μέτρα αξιολογούνται καθημερινά», σημείωσε από την πλευρά της η Μίνα Γκάγκα. Σύμφωνα με την κυρία Παπαευαγγέλου, τα ενεργά κρούσματα είναι 54.000. «Με τη μεγάλη διασπορά που έχουμε στην κοινότητα, η πίεση στο ΕΣΥ θα συνεχιστεί για τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

«Η πληρότητα των ΜΕΘ είναι στο 88% μετά από αύξηση των κλινών. Από το τέλος του Οκτωβρίου μέχρι σήμερα έχουν γίνει 1,2 εκατ. εμβολισμοί. 320.000 συνάνθρωποι μας έκαναν την πρώτη δόση», συμπλήρωσε η ίδια.

Αν σου άρεσε κάνε