«Καμπανάκι» Παυλάκη για μετάλλαξη Δέλτα: Μοναδικό «φρένο» η διακοπή των ανθρώπινων επαφών

«Καμπανάκι» Παυλάκη για μετάλλαξη Δέλτα: Μοναδικό «φρένο» η διακοπή των ανθρώπινων επαφών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:05 Δημιουργία 25/11/21, 08:49
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στη «σαρωτική» πορεία της μετάλλαξης Δέλτα αναφέρθηκε ο ιατρός- ερευνητής Γιώργος Παυλάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η παραλλαγή «δεν παίζει και δεν παίζεται», ενώ τόνισε πως θα ανακοπεί μόνο αν σταματήσουν οι ανθρώπινες επαφές.

Ο κ. Παυλάκης προειδοποίησε πως μετά το ρεκόρ κρουσμάτων, υπάρχει και το ενδεχόμενο για ρεκόρ θανάτων κορονοϊού, ενώ υπογράμμισε πως μοναδική λύση για την ανακοπή της πορείας είναι απαραίτητο να κλείσουν τα μπαρ και να σταματήσουν οι συναντήσεις.

Σχετικά με τις γιορτές, ο ερευνητής λέει «όχι» σε ρεβεγιόν, παρά μόνο εάν όλοι είναι εμβολιασμένοι και υποβληθούν σε rapid test την ίδια ημέρα.

Όπως είπε οι εμβολιασμοί από μόνοι τους δεν αρκούν για να ανασχεθεί το πανδημικό κύμα, καθώς όπως είπε αν ο ιός αφεθεί να αλωνίζει, θα έρθει «τσουνάμι» και η Ελλάδα θα έχει 100 θανάτους την ημέρα.

«Κοιτάξτε την καμπύλη των μολύνσεων και των θανάτων θα δείτε ότι βρισκόμαστε στο τσουνάμι αυτή τη στιγμή, με ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα. Είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα, μπορεί να καταλύσει και το κραταιό σύστημα υγείας της Γερμανίας», σημείωσε.

Ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι είναι αδήριτη πραγματικότητα ότι το κύμα αυτό συντηρείται και από τους εμβολιασμένους και από τους ανεμβολίαστους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το "Δέλτα" δεν χαμπαριάζει από εμβολιασμό».

«Όταν κοπανάμε συνέχεια ότι αυτή η επιδημία είναι ανεμβολίαστων αυτό είναι σφάλμα και καταντάει ψέμα. Οδηγεί σε αποπροσανατολισμό», είπε ο γιατρός-ερευνητής.

Ο γιατρός - ερευνητής, έφερε ως παράδειγμα τη Σιγκαπούρη, μια χώρα με εμβολιασμένο το 93% του πληθυσμού της.

Εξήγησε ότι λόγω του αυξημένου ποσοστού των εμβολιασμένων η Σιγκαπούρη προχώρησε σε χαλάρωση των μέτρων για πρώτη φορά και αντιμετωπίζει τώρα «τσουνάμι» μολύνσεων αντίστοιχο με της Ελλάδας. Το «αβαντάζ» της Σιγκαπούρης είναι ότι έχει πολύ λιγότερους νεκρούς από την Ελλάδα.

Αν σου άρεσε κάνε