Κορωνοϊός: 7.108 νέα κρούσματα, 93 θάνατοι, 612 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: 7.108 νέα κρούσματα, 93 θάνατοι, 612 διασωληνωμένοι

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:35 Δημιουργία 24/11/21, 17:41
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε 7.108 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 93 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 17.612 θάνατοι.

Παράλληλα, σε 612 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη

Αλλαγές αναμένονται στον επιδημιολογικό χάρτη με την πρόσθεση τριών ακόμη περιοχών στο «βαθύ κόκκινο», μιας στο πορτοκαλί, ενώ σε δύο παρατηρείται βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών.

Γρεβενά, Άρτα και Αιτωλοακαρνανία, αλλάζουν χρώμα και από το επίπεδο 4 (κόκκινο), πηγαίνουν στο επίπεδο 5 (βαθύ κόκκινο) και τα Χανιά από το επίπεδο 2 (κίτρινο) στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί).

Από επίπεδο 5 (βαθύ κόκκινο), μετακινείται στο επίπεδο 4 (κόκκινο) η Μεσσηνία και από το επίπεδο 4 (κόκκινο) στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) η Θεσπρωτία.

Στο πορτοκαλί (επίπεδο 3) παραμένουν ο Κεντρικός, Βόρειος και Νότιος τομέας Αθηνών, όπως και ο Πειραιάς. [Δείτε ποιες περιοχές βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο»]

Αν. Κοτανίδου: Back up στις ΜΕΘ με 7.000 εκπαιδεύσεις

Στην ανάγκη εκπαίδευσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας αναφέρθηκε η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας, ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου, τονίζοντας πως στόχος είναι να εκπαιδεύσουμε 7.000 άτομα στα επόμενα πέντε χρόνια για να έχουμε ένα back up στο έργο που γίνεται στις ΜΕΘ.

Παράλληλα, μιλώντας στο πλαίσιο του Athens Health Summit που διοργανώνει η «Καθημερινή», τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να αποσυμφορήσουμε τις ΜΕΘ, για τα περιστατικά που είναι πιο χρόνια. «Χρειάζεται ανάπτυξη κρεβατιών για τις πιο χρόνιες παθήσεις και σε αυτόν τον τομέα θα είναι χρήσιμη η συνέχιση της συνεργασίας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα».

Αν σου άρεσε κάνε