Εκτός ΕΣΥ 6.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - Πώς θα γίνει η επιλογή κάλυψης των θέσεων

Εκτός ΕΣΥ 6.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - Πώς θα γίνει η επιλογή κάλυψης των θέσεων

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:00 Δημιουργία 19/11/21, 11:23
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Εκτός της εργασίας τους στο ΕΣΥ, παραμένουν περίπου 6.000 υγειονομικοί, στην πλειονότητά τους νοσηλευτές, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, στην συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα κατά της πανδημίας, που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός.

«Δυόμιση μήνες μετά την εφαρμογή του νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας εργαζομένων οι οποίοι δεν εμβολιάζονται. Οι περίπου 2.500 είναι νοσηλευτές, 500 γιατροί και οι αλλοι λοιπό προσωπικό των δομών υγείας» είπε ο κ. Πλεύρης.

Οι κενές θέσεις όσων επέλεξαν να απομακρυνθούν από την εργασία τους, θα γίνουν μέσω των καταλόγων του επικουρικού προσωπικού ή μέσω της μετακίνησης εργαζομένων από άλλες δομές υγείας.

Στις περιπτώσεις των ανεμβολίαστων ιατρών, κυρίως αναισθησιολόγων, που τέθηκαν σε αναστολή γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν με ιδιώτες. Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε τα κίνητρα που έχει δώσει το υπουργείο με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για την ενίσχυση του ΕΣΥ με ιδιώτες με σημαντικά οικονομικά κίνητρα.

Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, η ανταπόκριση των γιατρών όπως και των νοσηλευτών στην κάλυψη των κενών των ανεμβολίαστων, είναι μικρή. Γεγονός που αποτυπώθηκε άλλωστε με τις επιτάξεις υπηρεσιών περίπου 80 ιδιωτών γιατρών από σήμερα.

Η παράταση της αναστολής των καθηκόντων εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί, ξεκαθάρισε ο κ. Πλεύρης, τονίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα επιστροφής τους χωρίς τη θωράκιση τους μέσω του εμβολίου

Αν σου άρεσε κάνε