Ακινητοποιημένα τα ΜΜΜ, κυκλοφοριακό κομφούζιο

Ακινητοποιημένα τα ΜΜΜ, κυκλοφοριακό κομφούζιο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:59 Δημιουργία 18/11/21, 08:58
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Παραλύει» η Αθήνα σήμερα, Πέμπτη, καθώς Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ τραβούν «χειρόφρενο» λόγω της 24ωρης απεργίας στη ΣΤΑΣΥ για τη λήψη μέτρων ασφαλείας.

Παράλληλα, ακινητοποιημένα θα είναι λεωφορεία από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως την ολοκλήρωσή της, καθώς και τα τρόλεϊ από τη 1 μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα, εν μέσω απίστευτης ταλαιπωρίας του επιβατικοί κοινού, ο δακτύλιος δεν ισχύει σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, που σημαίνει πως αναμένεται κυκλοφοριακό σοκ στους δρόμους.

Οι εργαζόμενοι θέτουν ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από τη ΣΤΑΣΥ, στη σκιά του δυστυχήματος που έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Γραμμή 1 και που κόστισε τη ζωή ενός εργοδηγού, και ζητούν τη λήψη μέτρων ασφαλείας στους εργασιακούς χώρους.

Στην ανακοίνωσή τους, αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Πραγματοποιούμε 24ωρη απεργία για να αποχαιρετήσουμε τον συνάδελφό μας και απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως στις αιτίες του δυστυχήματος και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι».

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι καλούν τη Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. να δώσει απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

-Ελέγχθηκε το ιδιωτικό μηχάνημα λείανσης των γραμμών πριν χρησιμοποιηθεί στο δίκτυό μας; Και αν ναι, από ποιόν φορέα;

-Εξετάστηκε εάν έχει γίνει η απαιτούμενη συντήρησή του, πότε και από ποιόν;

-Η εργολαβική εταιρεία, που έχει αναλάβει το έργο, τηρούσε τα μέτρα ασφαλείας;

-Είναι αλήθεια ότι είχε σημειωθεί ξανά βλάβη στο ίδιο μηχάνημα; Εάν ναι πότε και από ποιόν ελέγχθηκε η αποκατάστασή της;

-Ποια είναι η διαδικασία που προβλέπει τη συνοδεία εργαζόμενων της ΣΤΑ.ΣΥ. σε μηχανοκίνητες εργασίες αναδόχων;

Σημειώνεται ότι το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στηρίζει «τις απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς και κάθε άλλη μορφή κινητοποίησης των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για τον άδικο χαμό του εργαζομένου στον ΗΣΑΠ και τον τραυματισμό ακόμη δύο».

Αν σου άρεσε κάνε