Σε εγρήγορση η ΕΛ.ΑΣ ενόψει της 48ης επετείου του Πολυτεχνείου

Σε εγρήγορση η ΕΛ.ΑΣ ενόψει της 48ης επετείου του Πολυτεχνείου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:15 Δημιουργία 15/11/21, 10:10
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο «πόδι» είναι από σήμερα η ΕΛ.ΑΣ ενόψει των τριήμερων εκδηλώσεων μνήμης για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας, περιλαμβάνει προληπτικούς ελέγχους τόσο ατόμων -οι οποίοι θα καταλήγουν σε προσαγωγές ή συλλήψεις εάν κριθεί αναγκαίο- αλλά και κτηρίων που ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια για επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.

Σε «υψηλή προστασία» επί 24ωρου βάσεως, μπαίνουν τα πανεπιστήμια, ενώ αυξημένη παρουσία της ΕΛ.ΑΣ θα υπάρχει σε κυβερνητικά κτήρια, πρεσβείες, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Ήδη έχουν ξεκινήσει καλέσματα σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όπως κάθε χρόνο, ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, θα δίνει τόσο το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., όσο και τα drones, ενώ και φέτος σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού («Αίαντες»), τα οποία θα επιχειρήσουν σε περίπτωση που ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια.

Υπενθυμίζεται, ότι πέρυσι, λόγω της πανδημίας, είχαν απαγορευθεί, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, τεσσάρων και πλέον ατόμων.

Σε σύσκεψη που είχε ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στις 8 Νοεμβρίου, με τους Πρυτάνεις, απηύθυνε έκκληση για αποφυγή εντάσεων προκειμένου να τιμηθεί η επέτειος του Πολυτεχνείου με ειρηνικό τρόπο.

Αν σου άρεσε κάνε