Δολοφονία Καρολάιν: Σε δίκη ο Αναγνωστόπουλος, καταπέλτης ο εισαγγελέας

Δολοφονία Καρολάιν: Σε δίκη ο Αναγνωστόπουλος, καταπέλτης ο εισαγγελέας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:17 Δημιουργία 11/11/21, 15:40
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την παραπομπή σε δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που δολοφόνησε την 20χρονη σύζυγό του Καρολάιν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά εισηγείται στο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας ζητά την παραπομπή του καθ' ομολογία δολοφόνου της Κάρολαιν Κράουτς σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου σε βαθμό κακουργήματος, ψευδή καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδή κατάθεση κατ' εξακολούθηση λόγω των ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τον εισαγγελέα «η ήρεμη ψυχική κατάσταση στην οποία τέλεσε την πράξη συνάγεται από τον τρόπο και τις συνθήκες εκτέλεσης της», σημειώνοντας μεταξύ άλλων την «πεντάλεπτη διάρκεια του ασφυκτικού πνιγμού του θύματος», την «εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης της λειτουργίας της κάμερας ασφάλειας της οικείας», τον «αιφνιδιασμό του ανύποπτου θύματος», την «εξ αρχής σκηνοθεσία της σε βάρος του ληστείας» και την «προσχεδιασθείσα προσπάθεια παραπλάνησης των διωκτικών αρχών».

Επίσης ο εισαγγελέας κάνει αναφορά και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων που τέλεσε:

«Το θύμα ήταν μόλις 20 ετών, ενώ εκείνος ήταν 13 χρόνια μεγαλύτερος και θα έπρεπε να είναι ο προστάτης της, δεν είχε καμία αναστολή για την πράξη του αν και επρόκειτο για την μητέρα του παιδιού του, ενώ ταυτόχρονα δεν υπήρχε αφορμή για την πράξη του, την οποία εκδήλωσε όταν το θύμα ήταν ανυποψίαστο και ανύποπτο, καθώς κοιμόταν ήδη για 2,5 ώρες».

Ειδική μνεία, φέρεται να κάνει ο εισαγγελέας και την ιατροδικαστική έκθεση, εξηγώντας ότι ο πνιγμός είχε πεντάλεπτη διάρκεια που προκύπτει από τους σφυγμούς της Καρολαιν, ο θάνατος της ήταν αγωνιώδης, ενώ δοκίμασε ψυχικό και σωματικό στρες κατά τη διάρκεια του εγκλήματος. Ο κατηγορούμενος δε, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει το 11 μηνών παιδί του και να εξολοθρεύσει τον 5 μηνών σκύλο του.

Οριστικά στη μητέρα της Καρολάιν η επιμέλεια του παιδιού

Στο μεταξύ το Μονομελές Πρωτοδικείου Αθηνών αποφάσισε την ανάθεση της ολικής επιμέλειας της μικρής Λυδίας στη μητέρα της Καρολάιν και γιαγιά της, ρυθμίζοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσει τη ζωή του το κοριτσάκι.

Με την υπ' αριθμόν 1918/21 απόφασή της, η πρόεδρος του δικαστηρίου, υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική αίτηση και διέταξε την αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον κατηγορούμενο συζυγοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και την ολική ανάθεσή της στη μητέρα της Καρολάιν και γιαγιά της Λυδίας, Σουζάνα.

Οι γονείς του συζυγοκτόνου, θα μπορούν να επισκέπτονται την εγγονή τους από τις 10-14.00 το τελευταίο πενθήμερο κάθε μήνα.

Αν σου άρεσε κάνε