Ενδεχόμενο Θωμαϊδη για ανακοίνωση 8.000 κρουσμάτων σήμερα

Ενδεχόμενο Θωμαϊδη για ανακοίνωση 8.000 κρουσμάτων σήμερα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:17 Δημιουργία 09/11/21, 10:43
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Για αρνητικό «ρεκόρ» 8.000 κρουσμάτων κορονοϊού σήμερα Τρίτη, έκανε λόγο ο καθηγητής αναλυτικής χημείας Νίκος Θωμαίδης.

Αναφερόμενος στην εικόνα της πανδημίας στην Αττική, ο κ. Θωμαΐδης σημείωσε πως στην πρωτεύουσα, την τελευταία εβδομάδα έχει καταγραφεί αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα που φτάνει στο 60%-65%, κάτι που σημαίνει, όπως είπε, πως το ερχόμενο 5ήμερο στην Αττική μπορούν να καταγραφούν περισσότερα από 1550 κρούσματα την ημέρα.

«Όπως καταλαβαίνετε, αυτό ήδη μεταφράζεται σε αυξημένες εισαγωγές ήδη από χθες», πρόσθεσε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Βάσει των μετρήσεων εκτιμάται ότι η αύξηση του ιικού φορτίου θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 8 με 10 ημέρες στην Αττική και μέσα στο επόμενο 15νθήμερο σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, εκτός από την Αττική υψηλό είναι το ιικό φορτίο σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, στη Θεσσαλία με πρωταγωνιστές τη Μαγνησία και τη Λάρισα, στα Ιωάννινα αλλά και στην Πελοπόννησο όπου «έχουν θέμα» πρώτα η Λακωνία και η Αρκαδία και ακολουθούν η Μεσσηνία και η Αχαΐα.

Ο κ. Θωμαΐδης δεν απέκλεισε σήμερα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων να είναι κοντά στις 8.000. Εκτίμησε ότι είναι πολύ πιθανή η κάμψη αυτού του νέου πανδημικού κύματος μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.



Αν σου άρεσε κάνε