Ν. Θωμαϊδης: Μη αναστρέψιμη η πορεία της πανδημίας

Ν. Θωμαϊδης: Μη αναστρέψιμη η πορεία της πανδημίας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:56 Δημιουργία 05/11/21, 09:24
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ως «μη αναστρέψιμη» χαρακτήρισε την πορεία της πανδημίας, μιλώντας για ορισμένες περιοχές της χώρας, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης.

Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκεύης,αυτή τη στιγμή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δε θα έχουν κάποιο ουσιαστικό ή άμεσο αποτέλεσμα, ενώ ήταν κατηγορηματικός στο ότι οι ανεμβολίαστοι «οδηγούν» την πανδημία. Ο καθηγητής επισήμανε πως το στέλεχος Δέλτα, καθιστά πολύ εύκολη τη μετάδοση του ιού.

Παράλληλα, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Θ. Ψαλτοπούλου, αναφέρθηκε στα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο, τονίζοντας πως προστατεύουν κυρίως τους ανεμβολίαστους, ενώ όσον αφορά στην τρίτη δόση του εμβολίου, έφερε ως παράδειγμα το Ισραήλ, όπου η αναμνηστική δόση έγινε στην ουσία υποχρεωτική καθώς για να θεωρείται κάποιος πλήρως εμβολιασμένος πρέπει να έχει κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Σχετικά με το αν θα πρέπει κάθε έξι μήνες να κάνουμε εμβόλιο για να είμαστε προστατευμένοι από τον κορονοϊό, η ίδια απάντησε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο και πως θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα των σχετικών ερευνών που θα πραγματοποιηθούν.

Η κυρία Ψαλτοπούλου απέδωσε την αύξηση των κρουσμάτων σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πριν ένα χρόνο, παρότι φέτος η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι εμβολιασμένη, στο στέλεχος Δέλτα, που είναι εξαιρετικά πιο εύκολο να μεταδώσει τον ιό.

Αν σου άρεσε κάνε