Ιερά Σύνοδος: Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού - Με rapid ή pcr η είσοδος στους ναούς

Ιερά Σύνοδος: Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού - Με rapid ή pcr η είσοδος στους ναούς

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:04 Δημιουργία 04/11/21, 15:57
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Να τηρούν επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας» κατά του κορονοϊού καλεί πιστούς και κλήρο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με σχετική εγκύκλιο.

Μάλιστα, η Ιερά Σύνοδος στέλνει μήνυμα σε όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να προσέρχονται στους ιερούς ναούς, αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr), ενώ προτρέπει εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Τέλος, τονίζει την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κ.λπ. να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr) και επισημαίνει πως ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

«Με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η Ιερά Σύνοδος, πέρα από τις γραπτές Εγκυκλίους και οδηγίες Της, απευθύνει έκκληση σε όλους τους Κληρικούς Της, καθώς και στον πιστό λαό, ώστε κατά την προσέλευσή τους στους Ιερούς Ναούς να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση της ασθένειας του κορωνοϊού και προτρέπει πατρικά όλους για τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητος, ελεύθερα και αβίαστα, ως ουσιαστικό μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε κάνε