Με αρνητικό rapid οι ανεμεβολίαστοι σε τράπεζες, δημόσιο και καταστήματα

Με αρνητικό rapid οι ανεμεβολίαστοι σε τράπεζες, δημόσιο και καταστήματα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:06 Δημιουργία 02/11/21, 15:56
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μέτρα περαιτέρω ελέγχου της πρόσβασης ανεμβολίαστων πολιτών σε περιοχές υψηλού συγχρωτισμού εισηγείται η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται από τον υπουργό Υγείας στις 6 το απόγευμα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί εισηγούνται:

-Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι να υποβάλλονται σε δύο rapid – test την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανεξαρτήτως της φύσης εργασίας τους.

-Για την ίδια ομάδα πολιτών προτείνεται η πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους εστίασης, να γίνεται με επίδειξη αρνητικού rapid test.

Την ίδια ώρα, με τροπολογία του υπουργείου Υγείας, που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα, θα υπάρχει η δυνατότητα ενίσχυσης των εφημεριών στα νοσοκομεία από ιδιώτες γιατρούς, όπως και από γιατρούς του ΕΣΥ με αμοιβή 250 ευρώ ανά εφημερία.

Παράλληλα, αναμένεται να υπάρξει και αναδιάταξη του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί σε Κέντρα Υγείας και εμβολιαστικά κέντρα ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους.

Επίσης, οι ειδικοί εισηγούνται αυστηρούς ελέγχους στα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης καθώς και στα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ.

Επιπλέον, εισηγούνται την επιστροφή της μάσκας και εξωτερικούς χώρους, όπου οι συνθήκες το επιβάλλουν, για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Πάντως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες κατά την ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό νωρίτερα την Τρίτη, η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά το σενάριο οριζόντιων μέτρων.

Αν σου άρεσε κάνε