Διακεκριμένη μαραθωνοδρόμος η άτυχη 42χρονη που παρασύρθηκε από φορτηγό

Διακεκριμένη μαραθωνοδρόμος η άτυχη 42χρονη που παρασύρθηκε από φορτηγό

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:51 Δημιουργία 02/11/21, 13:33
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε ηλικία 42 ετών έφυγε από τη ζωή η δρομέας Δήμητρα Ιορδανίδου, η οποία παρασύρθηκε από φορτηγό, ενώ οδηγούσε το ποδήλατο της στη συμβολή της Αγίου Δημητρίου με την Γρηγορίου Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη.

Η Δήμητρα Ιορδανίδου μετείχε σταθερά στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα μαραθωνίου και ημιμαραθωνίου δρόμου, είχε εκπροσωπήσει στο παρελθόν τη χώρα μας σε διεθνείς μαραθωνίους, ενώ πριν λίγα 24ωρα συμμετείχε στα 8χλμ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος στα Τρίκαλα.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της αθλήτριας.

Η Δήμητρα Ιορδανίδου είχε πολλές διακρίσεις στο τρέξιμο, ενώ το 2011 είχε κατακτήσει την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνία. Τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στο τρίαθλο.

Η ίδια είχε γράψει και για την εμπειρία της στον Μαραθώνιο της Αθήνας, προσπαθώντας πάντοτε να παραλληλίσει τον μαραθώνιο με άλλες εκφάνσεις της ζωής, όπως με το να ξεκινάς μια επιχείρηση, ή το να κάνεις μια εκδήλωση, ή με την ζωή την ίδια και τις δυσκολίες της… «Θα συνεχίσεις ή θα εγκαταλείψεις; […] Έτσι και αλλιώς υποφέρεις στον μαραθώνιο. Απλά η ψυχή είναι εκείνη που ρυθμίζει το αν θα αντέξεις...».

Προσθέτοντας: «Το να τρέξεις έναν μαραθώνιο φαντάζει σαν μια προσωπική υπόθεση. Μια πρόκληση που βάζεις με τον εαυτό σου.
Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι δεν μπορείς να φανταστείς πού μπορεί να σε οδηγήσει η προσπάθεια και η πίστη σου σε αυτό που κάνεις. Έστω και αν ξεκινήσεις από το μηδέν. Πρέπει να κάνεις πολύ δουλειά για να βρεθείς εκεί. Όμως γίνεται. Αν θέλεις γίνεται. Όπως και σε κάθε άλλη προσπάθεια στη ζωή μας. Όπως το να ξεκινήσει κάποιος μια επιχείρηση. Τα εμπόδια? Πάρα πολλά. Οι προοπτικές? Υπάρχουν. Κρυμμένες πίσω από τις πόρτες που θα ανοίξουν μετά από κάθε αγώνα. Αν δεν δοκιμάσει κάποιος να ξεκινήσει, να επιχειρήσει, σίγουρα δεν θα μάθει ποτέ τι θα γινόταν αν.. Τo ρίσκο πάντα υπάρχει. Και φοβίζει. Όμως αξίζει να ξεκινήσει. Γιατί μπορεί τελικά και να τα καταφέρει. Αν πιστεύει στις δυνάμεις και τις δυνατότητές του. Και όλοι έχουμε. Και για όσες δεν έχουμε υπάρχουν πάντα άλλοι συνεργάτες, συνάδελφοι για να μας συμπληρώσουν. Γιατί ο μαραθώνιος μπορεί να έχει μια μοναχική πορεία όμως με την βοήθεια και άλλων αυτή η διαδρομή μπορεί να γίνει πιο εύκολη. Όπως και στη δουλειά μας εδώ στη Ζώνη Καινοτομίας. Μόνος δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα. Αν δεν έχεις τους σωστούς ανθρώπους δίπλα σου».
Εκτός της αθλητικής της πορείας, η άτυχη Δήμητρα είχε πτυχίο στο Οικονομικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές MSc in Management στο Πανεπιστήμιο του Bath στην Αγγλία και προϋπηρεσία στον τραπεζικό τομέα ως στέλεχος στη λιανική τραπεζική.

Σύμφωνα με συνεργάτες της, αποτελούσε έναν από τους πυλώνες της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας από την ίδρυσή της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην ιστοσελίδα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, πριν βάλει τα ρούχα της δουλειάς και «πολύ πριν οι περισσότεροι από εμάς ξυπνήσουμε για να πάμε στη δουλειά μας, η Δήμητρα έχει ήδη ξεκινήσει τη προπόνησή της από τις 5:30 τα χαράματα στους άδειους δρόμους της πόλης αφοσιωμένη στο άλλο καθήκον της, την προπόνηση. Ακόμη και τα Σαββατοκύριακα που συνήθως ένας εργαζόμενος τα έχει για να ξεκουραστεί. Το προπονητικό πλάνο ενός μαραθωνοδρόμου είναι αυστηρό και δεν δικαιολογεί απουσίες. Όπως και δικαιολογίες».
Αν σου άρεσε κάνε