Ιεράπετρα: Όλο το χρονικό της άγριας συζυγοκτονίας - Θρήνος στην κηδεία της Νεκταρίας

Ιεράπετρα: Όλο το χρονικό της άγριας συζυγοκτονίας - Θρήνος στην κηδεία της Νεκταρίας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:53 Δημιουργία 30/10/21, 08:51
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Μεσαρά μετά την άγρια δολοφονία της 48χρονης από τον 54χρονο πρώην σύζυγό της, με την τελευταία πράξη να γράφεται σήμερα, στην κηδεία της Νεκταρίας.

Όπως αναφέρει το cretapost, λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, η σορός της άτυχης γυναίκας έφτασε στον τόπο της καταγωγής της, στον Αμπελούζο της Μεσαράς προκειμένου να τελεστεί η κηδεία.

Συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν στο σημείο για να απευθύνουν το ύστατε χαίρε στην αδικοχαμένη Νεκταρία ενώ ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έχασε την ζωή της με τόσο τραγικό τρόπο.

Τραγικές φιγούρες στην κηδεία της 48χρονης είναι τα τέσσερα παιδιά της που μέσα σε λίγα λεπτά είδαν τον κόσμο τους να… καταστρέφεται αφού ο πατέρας τους σκότωσε την μητέρα τους.

khdeia-nektaria-egklhma-ierapetra-8

Την ίδια ώρα, η μητέρα της άτυχης Νεκταρίας – η οποία έχει σοβαρά προβλήματα υγείας – δεν γνωρίζει ακόμα το πώς πέθανε η κόρη της. Η οικογένειά της στην προσπάθειά της να την προστατεύσει δεν της ανέφεραν ότι έπεσε θύμα δολοφονίας από τον πρώην σύζυγό της.

Συγκλονιστικές είναι όμως και οι νέες πληροφορίες που έρχονται συνεχώς στο «φως» σχετικά με την άγρια συζυγοκτονία.

Ο δράστης, μετά την αποτρόπαια πράξη του, επιχείρησε να διαφύγει με τη μοτοσυκλέτα του, η οποία ωστόσο φαίνεται να είχε βλάβη, γεγονός που τον οδήγησε στην άκρη του γκρεμού της Περιστεράς και απειλούσε επί επτά ώρες, να πέσει στο κενό, αν πλησίαζαν οι αστυνομικοί, καθώς όπως φώναζε, δεν μπορούσε πλέον να αντικρίσει τα τέσσερα παιδιά του, τον 25χρονο Κωνσταντίνο, τον 22χρονο Μάνο και τις 18χρονες δίδυμες Τζένη και Κατερίνα.

egklhma-ierapetra-dolofonos3

Για την περίπτωση χρειάστηκε η συμβολή ειδικού διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να αλλάξει γνώμη στον 54χρονο και για το λόγο αυτό κλήθηκε στο σημείο ο μεγαλύτερος γιός του συζυγοκτόνου, που προσπάθησε να τον μεταπείσει, λέγοντάς του ότι ο ίδιος και τα αδέλφια του δεν θα άντεχαν να χάσουν και τους δυο γονείς τους.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο δολοφόνος πείστηκε να παραδοθεί μόνο όταν τον διαβεβαίωσαν ότι η πρώην σύζυγός του δεν είχε πεθάνει, αλλά βρίσκεται στην εντατική του νοσοκομείου. Ξέσπασε σε κλάματα φωνάζοντας ότι μετάνιωσε και αυτοτραυματίστηκε με το ήδη ματωμένο μαχαίρι.

syzygoktonos-egklhma-ierapetra

«Σκότωσα τη μάνα σας» είπε στον γιο του, όταν τον πήρε τηλέφωνο αμέσως μετά το φρικιαστικό έγκλημα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πριν την εν ψυχρώ δολοφονία με ένα κουζινομάχαιρο τριάντα εκατοστών, είχε αρχικά εμβολίσει με τη μηχανή του την άτυχη γυναίκα, ενώ αργότερα, την αποτελείωσε. Η στιγμή που ο 54χρονος εμβολίζει την 48χρονη με τη μηχανή, έχει καταγραφεί και το βίντεο βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.

Σύμφωνα με ξαδέλφη του δράστη, την αντίδρασή του πυροδότησε η πληροφορία πως η Νεκταρία μετά το χωρισμό τους, είχε συνάψει σχέση με επιστήθιο φίλο του.

«Χθες (σ.σ.: την Πέμπτη) ο ξάδελφός μου έμαθε ότι η Νεκταρία είχε σχέση με τον επί 35 χρόνια επιστήθιο φίλο του. Μάλιστα, είδε και μία φωτογραφία που είχε ανεβάσει ο φίλος του μαζί με την πρώην σύζυγό του στα social media. Πιθανότατα αυτό τον εξόργισε και έκανε ό,τι έκανε…», αποκάλυψε η ίδια.

Παρόλα αυτά, οι οικείοι του 54χρονου, αναφέρουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση, ενώ φαίνεται να είχε κλείσει ραντεβού για να εξεταστεί από ψυχίατρο. Στο παρελθόν ο 54χρονος, είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Πηγές αναφέρουν πως η 48χρονη είχε απευθυνθεί στο παρελθόν στην Αστυνομία, καταγγέλλοντας ότι κινδυνεύει, ωστόσο οι αστυνομικοί φέρονται να μην έκαναν ούτε καν σύσταση στον εν διαστάσει σύζυγό της, παρ’ όλο που ήταν γνωστό ότι στον κύκλο του είχε δηλώσει πως ήταν αποφασισμένος να την σκοτώσει, γεγονός επιβεβαιώνει και φίλη της άτυχης γυναίκας, η οποία μιλώντας στο MEGA ανέφερε πως η 48χρονη ζούσε έναν εφιάλτη στα χέρια του συζύγου της, καθώς της φερόταν άσχημα και της ασκούσε σωματική βία.

«Την είχε απειλήσει, την είχε χτυπήσει αρκετές φορές. Τύχαινε πολλές φορές να πάω στο σπίτι να πιούμε καφέ και ο κύριος αυτός ήταν εκεί, κοιμόταν και μας έλεγε ‘μιλάτε σιγά να μην τον ενοχλήσουμε’. Ακριβώς, τον φοβόταν. Τον φοβόντουσαν και τα δύο τα παιδιά, τα μικρά… Ήταν αρκετά χρόνια σε διάσταση. Αυτός έμενε στο σπίτι, δεν έφευγε. Η Νεκταρία δούλευε μία και δύο δουλειές για να μπορεί να συντηρεί το σπίτι, τα τέσσερα παιδιά τους και αυτόν. Ήταν μια μάνα με όλα κεφαλαία. Μια αξιόλογη κοπέλα. Όλοι είχαν να πουν έναν καλό λόγο», αποκάλυψε.

Σε ανακοίνωσή της η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, υποστήριξε ότι «σε καμία αστυνομική υπηρεσία του νομού Λασιθίου δεν είχε καταγραφεί ή καταγγελθεί οτιδήποτε, σε βάρος του εμπλεκόμενου ημεδαπού που να σχετίζεται με την υπόθεση».

Από τις αναρτήσεις της ωστόσο της άτυχης Νεκταρίας στο Facebook, προκύπτει ότι αντιδρούσε στην επιθετική συμπεριφορά του πρώην συζύγου της, καθώς τις τελευταίες ημέρες είχε γράψει: «Κανείς δεν μπορεί να κρίνει τις επιλογές μου. Γιατί κανείς δεν έζησε τη ζωή μου!!» και «Να τολμάς να λες όχι σε όποιον καταπατά τα θέλω σου».

Μέχρι αυτή την ώρα και ενώ ο Αμπελούζος, ένα χωριό με λίγο περισσότερους από 300 κατοίκους στο δήμο Γόρτυνας του Ηρακλείου, περιμένει να δεχτεί στις 2 το μεσημέρι, στην αγκαλιά του, τη σορό της 48χρονης Νεκταρίας, ο δράστης δεν έχει πει λέξη για την πράξη του ενώ δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για τη δολοφονία της μητέρας των τεσσάρων παιδιών του.

Αν σου άρεσε κάνε