Ν. Κεραμέως σε UNESCO: Η εκπαίδευση «εργαλείο» για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους

Ν. Κεραμέως σε UNESCO: Η εκπαίδευση «εργαλείο» για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:45 Δημιουργία 29/10/21, 13:38
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Η ρητορική μίσους δεν έχει θέση στην κοινωνία και στα σχολεία μας. Η εκπαίδευση μπορεί να είναι ένα από τα κύρια εργαλεία για να καλλιεργήσουμε στους νέους μας τον σεβασμό προς τους άλλους και να τους διδάξουμε πώς να διακρίνουν και να καταπολεμούν τη ρητορική μίσους σε όλες τις μορφές της», ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως κατά την ομιλία της στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Παιδείας των κρατών μελών της UNESCO με θέμα την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους, στην οποία συμμετείχε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Στη συνέχεια η κ. Κεραμέως ανέλυσε τους τρεις άξονες του υπουργείου προς αυτή την κατεύθυνση:

Πρώτον, τα εργαστήρια δεξιοτήτων που στοχεύουν στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και της συνεργασίας των μαθητών μέσω μιας σειράς θεματικών, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο σεβασμός και η διαφορετικότητα.

Δεύτερον, τα νέα προγράμματα σπουδών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση μέσω της διδασκαλίας των οποίων, μεταξύ άλλων, προάγεται η κριτική σκέψη και η αξία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τρίτον, οι διεθνείς συνεργασίες με τον ΟΗΕ, την UNESCO και άλλους οργανισμούς, που συμβάλλουν ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος της εκπαίδευσης στην πρόληψη και αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε