Συζυγοκτονία στην Ιεράπετρα: Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την ΕΛ.ΑΣ - Είχε προαναγγείλει τη δολοφονία

Συζυγοκτονία στην Ιεράπετρα: Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την ΕΛ.ΑΣ - Είχε προαναγγείλει τη δολοφονία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:31 Δημιουργία 29/10/21, 09:32
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της συζυγοκτονίας το πρωί της Παρασκευής στην Ιεράπετρα, όταν 54χρονος δολοφόνησε με οκτώ μαχαιριές την εν διαστάσει σύζυγό και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του.

Όπως μεταδίδει από το πρωί το το radiolasithi, πρόκειται για ζευγάρι Ελλήνων, το οποίο είχε χωρίσει πριν από λίγους μήνες, ενώ η 48χρονη διέμενε προσωρινά σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, όπου και τη συνάντησε ο δράστης προκειμένου να επιχειρήσει μια επανασύνδεση.

Ωστόσο όπως φαίνεται, εκείνη δεν ήθελε καν να συζητήσει την επανασύνδεσή τους, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει άγριος καβγάς. Σύμφωνα με δηλώσεις της ξαδέρφης του στο cretapost, ο 54χρονος και η 48χρονη είχαν πάρει εδώ και κάποιο καιρό διαζύγιο ωστόσο πρόσφατα ο 54χρονος έμαθε ότι διατηρούσε σχέση με τον επιστήθιο φίλο του.

«Χθες ο ξάδερφός μου έμαθε ότι η Νεκταρία είχε σχέση με τον, επί 35 χρόνια, επιστήθιο φίλο του. Μάλιστα, είδε και μία φωτογραφία που είχε ανεβάσει ο φίλος του μαζί με την πρώην σύζυγό του στα social media. Πιθανότατα αυτό τον εξόργισε και έκανε ότι έκανε», τόνισε χαρακτηριστικά η ξαδέρφη του δράστη.

Ο δράστης, μετά την αποτρόπαια πράξη του, κατέφυγε στην απόκρημνη περιοχή του Περιστερά και απειλεί να αυτοκτονήσει πέφτοντας στον γκρεμό. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από δύναμη της Αστυνομίας και ο ειδικός διαπραγματευτής που έφτασε στο σημείο επιστράτευσε και τον μεγαλύτερο από τα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού, που είναι 25 χρόνων, ο οποίος επικοινώνησε με τον πατέρα του στο κινητό του και προσπάθησε να τον πείσει να παραδοθεί και να μην τα αφήσει ορφανά και από τους δυο γονείς τους.

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία, με τις μαρτυρίες που φτάνουν στους αστυνομικούς της Ασφάλειας να συγκλονίζουν, καθώς ο 54χρονος φαίνεται να είχε προαναγγείλει τη δολοφονία, χωρίς όμως οι οικείοι του να λαμβάνουν σοβαρά τις απειλές.

Στις 8 όμως το πρωί της Παρασκευής, όρμησε στα ενοικιαζόμενα δωμάτια όπου διέμενε προσωρινά η άτυχη 48χρονη και την χτύπησε ξανά και ξανά με ένα μαχαίρι, καταφέροντάς της οκτώ πλήγματα που προκάλεσαν τον ακαριαίο θάνατό της, όπως εκτίμησε ο ιατροδικαστής που εξέτασε την σορό πριν από λίγο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει διευθύντρια των ενοικιαζόμενων:

«Είχε κλείσει προκειμένου να συζητήσει για συνεργασία την επόμενη σεζόν. Έφυγε από το σπίτι της λίγο μετά τις 7:30 και είπε ότι ο σύζυγός της την παρακολουθούσε. Τη στιγμή που μπήκε μέσα στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, όρμησε πάνω της με ένα μαχαίρι και άρχισε να τον κυνηγάει. Η γυναίκα φώναζε και στο σημείο της πισίνας τελικά κατάφερε την ακινητοποίησε και άρχισε να της καρφώνει το μαχαίρι στο σώμα. Σωριάστηκε κάτω και λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία της αναπνοή. Η μητέρα μου η οποία είδε το σκηνικό πήγε να καλέσει την αστυνομία και τότε ο δράστης φεύγοντας της είπε "είχαμε προηγούμενα". Το πτώμα της άτυχης γυναίκας είναι ακόμα εδώ».

Η ξαδέρφη του συζυγοκτόνου περιγράφει πως η σχέση του 54χρονου με τα παιδιά του είναι εξαιρετική ενώ ο δράστης φαίνεται να έχει αδυναμία στον μεγαλύτερο γιο του.

«Η σχέση με τα παιδιά του ήταν εξαιρετική. Ειδικά με τον μεγάλο του γιο που του είχε αδυναμία. Τώρα στις διαπραγματεύσεις που γίνονται για να μην βάλει τέλος στη ζωή του συμμετέχει και ο γιος του. Αν δεν συμμετείχε θεωρώ ότι ήδη θα είχε πέσει στο γκρεμό», επεσήμανε σχετικά ξαδέρφη του 54χρονου.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Ιεράπετρας κάνει λόγο για «ένα πρωτοφανές περιστατικό στην κοινωνία του Λασιθίου», όπου «όλοι έχουμε σοκαριστεί»

Αν σου άρεσε κάνε