«Είσαι μαχήτρια, η ζωή σου είναι οδηγός»

«Είσαι μαχήτρια, η ζωή σου είναι οδηγός»

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:10 Δημιουργία 27/10/21, 15:47
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με απλά και «ζεστά» λόγια για τη μητέρα τους, που στάθηκε «βράχος» μέχρι το τέλος, εκφώνησαν επικηδείους τα τρία παιδιά της Φώφης Γεννηματά, ο Γιώργος, η Κατερίνα και η Αιμιλία, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όλους όσους έσπευσαν στη Μητρόπολη Αθηνών, για να αποχαιρετήσουν την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, πολιτικό κι άνθρωπο.

«Με την αποχώρησή του νόμιζα ότι θα έφευγαν μαζί και οι ελπίδες μου. Η οικογένεια ήταν για σένα όλη σου η ζωή, τώρα όμως πιστεύω ακόμη περισσότερο στον άνθρωπο. Κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομείνει, για να μας κρατήσεις στην αγκαλιά. Είμαι σίγουρος ότι θα μας κοιτάς με χαμόγελο πάνω εκεί από τα σύννεφα» είπε ο 17χρονος Γιώργος Γεννηματάς-Τσούνης.

«Είσαι η πιο δυνατή γυναίκα που ξέρω. Θα μας λείψεις πολύ. Θα μου λείψει το χάδι σου, το χαμόγελό σου. Αντίο μαμά, είσαι μαχήτρια, σ’ αγαπάμε πολύ και πάντα», κατέληξε η κόρη της Φώφης Γεννηματά, Κατερίνα, αναφερόμενη στην συνεχή παρουσία της στο πλευρό και των τριών τους.

Φανερά συγκινημένη ήταν και η μεγαλύτερη κόρη της αρχηγού του ΚΙΝΑΛ, Αιμιλία:

«Ήξερες πάντα όσα ξέρει μία μάνα, η αγκαλιά σου ήταν ζεστή, τρυφερή αλλά και ασπίδα δυνατή σαν κι εσένα. Αυτό το οικείο άρωμα που δεν ξεκολλάει από πάνω μας. Το χαμόγελό σου, το χάδι σου και κυρίως το ζεϊμπέκικο της ζωής που χόρεψες καλύτερα απ’ όλους είναι αυτά που θα μας λείψουν πιο πολύ». «Αλλά είναι κι οδηγός για μια ζωή γεμάτη αγάπη, χαμόγελο, αλήθεια, αξιοπρέπεια και ελπίδα. Αυτά μας έμαθες και να είσαι σίγουρη ότι θα τα ακολουθήσουμε».

Αν σου άρεσε κάνε