Φλώρος: Πτήση στους αιθέρες με Rafale

Φλώρος: Πτήση στους αιθέρες με Rafale

ΕΛΛΑΔΑ UPD 20:01 Δημιουργία 22/10/21, 19:58
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Φωτογραφίες από την πρώτη του πτήση με μαχητικό αεροσκάφος τύπου Rafale έδωσε στην δημοσιότητα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, με ανάρτηση του στο Twitter.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι ένιωσε δέος από την πτήση στο γαλλικό ουρανό, σημειώνοντας ότι σύντομα τα αεροσκάφη θα βρίσκονται και στην Ελλάδα, με την Πολεμική Αεροπορία και τους πιλότους σε πλήρη ετοιμότητα.

«Πτήση στους αιθέρες με #Rafale Το δέος δεν περιγράφεται με λέξεις! Τα ????r από τις «Ριπές Ανέμου» θα τα νιώσουμε σύντομα & στους ουρανούς με την #ΠΑ & τους πιλότους μας σε πλήρη ετοιμότητα & αποστολή την διασφάλιση #Ειρηνη#Σταθεροτητα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Τα πρώτα Ραφάλ με ελληνικά χρώματα

Εικόνες στις οποίες περιλαμβάνεται και το δεύτερο ελληνικό Rafale, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στη γαλλική βάση του Μερινιάκ, αναρτήθηκαν πριν από έναν μήνα στο Διαδίκτυο. Το ζεύγος των δύο Ραφάλ με τα ελληνικά χρώματα φαίνεται να απογειώνεται, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η διαδικασία εκπαίδευσης ιπταμένων και τεχνικών της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) συνεχίζεται ταχέως.

Τα πρώτα έξι Rafale θα παραδοθούν στην Π.Α. πριν από το τέλος του χρόνου, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2022 αναμένεται και η εξάδα των καινούργιων.

Αν σου άρεσε κάνε