Εμβολιασμοί: Καμπάνια πόρτα πόρτα και επιπλέον κίνητρα

Εμβολιασμοί: Καμπάνια πόρτα πόρτα και επιπλέον κίνητρα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:21 Δημιουργία 19/10/21, 07:30
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με τις καιρικές συνθήκες να έχουν ήδη αλλάξει, ευνοώντας το συνωστισμό σε κλειστούς χώρους, και τα ποσοστά εμβολιασμού να κάνουν «ελεύθερη πτώση», ο προβληματισμός τόσο στους κόλπους των ειδικών όσο και στην κυβέρνηση ολοένα και εντείνεται.

Η Βόρεια Ελλάδα κρατά την αρνητική πρωτιά ως προς τον αριθμό θανάτων από κορονοϊό εν μέσω χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης στην περιοχή, με την κυβέρνηση να αναζητεί τρόπους για να πειστούν όσοι ακόμη αρνούνται να εμβολιαστούν, σώζοντας τους εαυτούς τους και τους συνανθρώπους τους.

«Πράγματι», είπε ο χθες ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, «έχουμε ζητήματα ακόμη για τα οποία πρέπει να συζητήσουμε με θάρρος και με ειλικρίνεια σε αυτή την αίθουσα. Περιοχές της χώρας όπου, δυστυχώς, έχουμε χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Τις έχω εδώ: Ευρυτανία, Κιλκίς, Δυτική Αττική, Πιερία, Δράμα, Φωκίδα, Ηλεία, Σέρρες, Πέλλα, Ξάνθη, Φλώρινα».

«Η Βόρεια Ελλάδα είναι σήμερα πρωταγωνίστρια στους θανάτους και θα πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος έκανε λόγο για καμπάνια «πόρτα πόρτα προκειμένου να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού, με την αρωγή τοπικών παραγόντων, αποκλείοντας ο ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας.

Όπως επεσήμανε κατά τη χθεσινή ομιλία του, «να επιστρατεύσουμε τις τοπικές κοινωνίες, τους δημάρχους, τους τοπικούς μητροπολίτες», τη στιγμή που κινητά συνεργεία εμβολιασμού που έχουν σταλεί στις περιφερειακές ενότητες που έχουν τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη, «δυστυχώς», όπως είπε ο πρωθυπουργός, «δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα».

Πάντως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο τραπέζι το ζήτημα των επιπλέον κινήτρων.

«Θέλουμε να εμβολιάσουμε ένα 20%-30% που δεν έχει εμβολιαστεί. Σίγουρα μπορούμε να πείσουμε ένα τμήμα από αυτούς», τόνισε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Μ. Θεμιστοκλέους.

«Έχουν δοθεί κάποια κίνητρα στις μικρότερες ηλικίες, αν χρειαστεί κάτι πιο μαζικό θα το ανακοινώσουμε», σημείωσε ο ίδιος.

Αν σου άρεσε κάνε