Δείχνει τα δόντια του ο «Μπάλλος»: Προβλήματα σε Κρήτη και Ιόνιο

Δείχνει τα δόντια του ο «Μπάλλος»: Προβλήματα σε Κρήτη και Ιόνιο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:29 Δημιουργία 15/10/21, 08:39
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν τεθεί Κέρκυρα και Ιθάκη, μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έφερε το τελευταίο 24ωρο ο «Μπάλλος», ενώ έντονο είναι το φαινόμενο και στην Κρήτη.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής έφερε η κακοκαιρία και στην Κέρκυρα, καθώς το νησί κόπηκε στα δύο, όταν πλημμύρισε σε μεγάλο βαθμό το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, προκαλώντας τη διακοπή της οδικής κυκλοφορίας. Στο πέρασμα του «Μπάλλου» από το νησί των Φαιάκων σημειώθηκαν κατολισθήσεις, έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, υλικές ζημιές σε κτίρια, αλλά και ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας», αφού 7 αεροπλάνα δεν κατάφεραν να προσγειωθούν χθες, λόγω της κακοκαιρίας.

Ο «Μπάλλος» άπλωσε τα δίχτυα του και σε Κεφαλονιά και Ιθάκη καταγράφοντας ρεκόρ 40ετίας σε ποσοστά βροχόπτωσης, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Νίκο Μηλιώτη.

«Δεν το περίμεναν οι κάτοικοι τόσο νερό» επεσήμανε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις με σοβαρά προβλήματα να εντοπίζονται σε Κέρκυρα, Ιθάκη και Κεφαλονιά, ειδικά στο Ληξούρι.
Όλο το βράδυ, κλιμάκιο παρακολουθούσε την κατάσταση στο πεδίο ενώ συνεργεία αναμένεται να καταγράψουν σήμερα τις ζημιές.
«Ευτυχώς που ήταν ημέρα» διαπίστωσε, αναφερόμενος στο πότε σημειώθηκαν τα πλέον έντονα φαινόμενα.
Αντίστοιχη η εικόνα και στην Κρήτη. Με ισχυρές βροχοπτώσεις, κεραυνούς και καταιγίδες συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας, το οποίο κορυφώθηκε λίγο μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα. Η ένταση του φαινομένου έως και τις πέντε το πρωί ήταν πρωτοφανής, ευτυχώς χωρίς να καταγράφονται - όπως αποτυπώνεται μέχρι και αυτή την ώρα- εκτεταμένα προβλήματα.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία υπήρξαν κλήσεις για κοπές δέντρων από τη σφοδρότητα του φαινομένου, ενώ σε εγρήγορση βρίσκονται Περιφέρεια και Δήμοι για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν στη διάρκεια της ημέρας.

Αν σου άρεσε κάνε