SOS από Λέκκα για πλημμύρες σε 10 περιοχές

SOS από Λέκκα για πλημμύρες σε 10 περιοχές

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:26 Δημιουργία 11/10/21, 08:12
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στη νέα καταστροφική κακοκαιρία που «χτύπησε» τη Βόρεια Εύβοια αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

«Το είχαμε προσδιορίσει με κάθε ακρίβεια, για όλες τις περιοχές όπου είχαμε φωτιές», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας, απαντώντας παράλληλα στο αν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος για να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα από την περίοδο των φωτιών μέχρι αυτή των βροχών.

Όπως ανέφερε ο κ. Λέκκας, το ίδιο διάστημα υπήρξε φωτιά στο Τρώοδος, στην Κύπρο, φωτιά την οποία ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε καταστροφή, όπως αυτή της εισβολής.

«Είχα την τύχη να είμαι από τους σχεδιαστές του έργου, επιθεωρήσαμε τα έργα τα οποία είχαν τελειώσει πριν από τέσσερις μέρες. Έτσι, ο πλημμυρικός κίνδυνος είναι μηδενικός στην Κύπρο», είπε σχετικά, σημειώνοντας πως οι φωτιές «ήταν το ίδιο ακριβώς διάστημα με διαφορά δέκα μέρες».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, έχουν γίνει και δημοσιευτεί μελέτες για το ποιες είναι οι δέκα περιοχές στις οποίες θα σημειωθούν πλημμύρες, αν δε γίνουν έργα, αναφέροντας μεταξύ άλλων, περιοχές της βόρειας Εύβοιας, όπως η Ισταία, αλλά και το Σχίνο, στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δείτε τις 10 περιοχές:

kakokairia-perioxes-1
kakokairia-perioxes-12
kakokairia-perioxes-13
Αν σου άρεσε κάνε