Χαλάει αύριο ο καιρός: Κακοκαιρία διαρκείας με ισχυρές καταιγίδες

Χαλάει αύριο ο καιρός: Κακοκαιρία διαρκείας με ισχυρές καταιγίδες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:33 Δημιουργία 07/10/21, 15:31
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η ισχυρή κακοκαιρία θα κάνει την εμφάνισή της στην Ελλάδα από αύριο το απόγευμα και θα επηρεάσει περισσότερο τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας. Το φαινόμενο θα έχει διάρκεια σε πολλές περιοχές της χώρας.

«Οι περιοχές που θα "δοκιμαστούν" από αυτό το κύμα κακοκαιρίας όπως όλα δείχνουν θα είναι το Ιόνιο, τα δυτικά, κεντρικά και λιγότερο τα βόρεια ηπειρωτικά. Όσο πιο ανατολικά και νότια βρισκόμαστε τόσο πιο ήπιος θα είναι ο καιρός με εξαίρεση τα ανατολικά ηπειρωτικά που βρέχονται από το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο όπου λόγω συγκλίσεων των αέριων ρευμάτων θα εκδηλωθούν κι εκεί έντονα φαινόμενα ή φαινόμενα με διάρκεια μικρότερης όμως έντασης», εξηγεί ο κ. Μαρουσάκης.

Η χώρα, επηρεάζεται στην παρούσα φάση από τον συνδυασμό των υψηλών πιέσεων προς την βορειοανατολική Ευρώπη με τις χαμηλές πιέσεις προς την περιοχή της Κύπρου. Ο συνδυασμός αυτός διατηρεί τους βοριάδες στο Αιγαίο, όπου οι άνεμοι ίσως αγγίξουν ακόμα και τα 7 μποφόρ τοπικά.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς τα νεφικά συστήματα αναμένεται να μετατοπιστούν από την βορειοδυτική και κεντρική Ευρώπη προς την Ελλάδα.

«Μετά και την κατακόρυφη πτώση που παρουσίασε η θερμοκρασία στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες θυμίζοντας κανονικό Χειμώνα τη νύχτα και νωρίς το πρωί, ο καιρός θα προσπαθήσει να εναρμονιστεί με το ημερολόγιο που θέλει περισσότερες βροχές παρά τόσο κρύο. Αυτό θα συμβεί μέσω μιας οργανωμένης κακοκαιρίας η οποία θα προσπαθήσει να βρει τον δρόμο προς της χώρα μας κινούμενη νότια νοτιοανατολικά καθώς αυτή ήδη βρίσκεται στην κεντρική Ευρώπη όπως μπορούμε να δούμε και στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων.

Αν σου άρεσε κάνε