Προ των πυλών περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη - Τρεις προϋποθέσεις για είσοδο σε δημόσιες υπηρεσίες

Προ των πυλών περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη - Τρεις προϋποθέσεις για είσοδο σε δημόσιες υπηρεσίες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:01 Δημιουργία 29/09/21, 16:44
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Προ των πυλών περιοριστικών μέτρων βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, η οποία παρουσιάζει υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, με τους ειδικούς να χτυπούν «καμπανάκι» για τη Β. Ελλάδα ήδη από την περασμένη εβδομάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε τόσο η Θεσσαλονίκη, όσο και η Χαλκιδική, η Λάρισα και το Κιλκίς να «περάσουν» στο «κόκκινο», γεγονός που σηματοδοτεί την εφαρμογή ενός μίνι lockdown στις παραπάνω περιοχές.

Επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα αναμένονται από την Πολιτική Προστασία αργότερα την Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ οι αυξητικές τάσεις στα λύματα κυμάνθηκαν από +36% μέχρι +198%. Συγκεκριμένα, η Αλεξανδρούολη ήταν στο +198%, η Ξάνθη +166%, η Αττική +58%, η Θεσσαλονίκη +18%, η Λάρισα +62%, ο Βόλος +36%, το Ηράκλειο +18%, τα Ιωάννινα +42% και ο Άγιος Νικόλαος +17%.

Την ίδια στιγμή Δυτική Αττική, Ηλεία, Αρκαδία, Ευρυτανία, Φωκίδα, Σέρρες, Δράμα, Πέλλα, Πιερία, Κιλκίς και Ξάνθη καταγράφουν τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού.

Στο μεταξύ, στη σημερινή σύσκεψή της η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, οι εργαζόμενοι σε αυτές και οι πολίτες θα εισέρχονται μόνο με 3 προϋποθέσεις:

-Με πιστοποιητικό εμβολιασμού

-Με πιστοποιητικό νόσησης

-Με rapid test

Αν σου άρεσε κάνε