Περιφέρεια Αττικής: Από «Mars Field» σε «Pedion tou Areos» μετά το σάλο στα κοινωνικά δίκτυα

Περιφέρεια Αττικής: Από «Mars Field» σε «Pedion tou Areos» μετά το σάλο στα κοινωνικά δίκτυα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:20 Δημιουργία 29/09/21, 10:55
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε άμεση αντικατάσταση των μεταλλικών πινακίδων που είχαν τοποθετηθεί στο Πεδίον του Άρεως, φαίνεται να προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, μετά τις έντονες αντιδράσεις των χρηστών στα social media.

Οι αντιδράσεις αφορούσαν τη μετάφραση της ονομασίας του Πεδίου του Άρεως, σε… «Mars Field», παραπέμποντας στο θεό του Πολέμου της ρωμαϊκής μυθολογίας και όχι στον Άρη.

Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρειας Αττικής αναφέρει:

«Στα 2 χρόνια που η Περιφέρεια διαχειρίζεται το Πεδίον του Άρεως, έχει προχωρήσει σε σημαντικά έργα αναβάθμισης των υποδομών του Πάρκου. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής είναι πλέον ορατά στον κάθε πολίτη που επισκέπτεται το Πάρκο.

Στα πλαίσια αυτά προχωρήσαμε και στην τοποθέτηση νέων πληροφοριακών πινακίδων στις 7 κύριες εισόδους του Πάρκου, οι οποίες ενημερώνουν όχι μόνον τους Έλληνες αλλά και τους ξένους επισκέπτες για τα τοπωνύμια και τα χαρακτηριστικά της κάθε εισόδου.

Στις πινακίδες αυτές αποδίδεται ο όρος Πεδίον του Άρεως και στα αγγλικά. Η απόδοση αυτή αποσκοπεί στην ενημέρωση των ξενόγλωσσων επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν εκδηλώνεται η πρόθεση από την Περιφέρεια να αλλάξει ή να αλλοιώσει- έστω και στα αγγλικά- την ταυτότητα αυτού του ιστορικού χώρου.

Ωστόσο, σεβόμενοι την ευαισθησία πολλών συμπολιτών μας, θα προχωρήσουμε άμεσα στην αντικατάσταση των συγκεκριμένων πινακίδων, χρησιμοποιώντας για τον όρο Πεδίο του Άρεως λατινικούς χαρακτήρες (Pedion tou Areos).

Σε κάθε περίπτωση, οι παρεμβάσεις μας στο Πεδίον της Άρεως θα συνεχιστούν, με στόχο την αναβάθμιση του μεγαλύτερου χώρου πρασίνου της Αθήνας, προς όφελος όλων των κατοίκων της Αττικής».

Αν σου άρεσε κάνε