Νέος σεισμός 5,4 Ρίχτερ στην ανατολική Κρήτη

Νέος σεισμός 5,4 Ρίχτερ στην ανατολική Κρήτη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:12 Δημιουργία 28/09/21, 08:06
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Νέα σεισμική δόνηση 5,4 Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε στις 07:48 με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι, όπου χθες καταγράφηκε ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ.

Η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι και στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με την αυτόματη καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είχε εστιακό βάθος 13,9 χλμ. και επίκεντρο 22 χλμ ν/να του Ηρακλείου Κρήτης.

Στο μεταξύ, περίπου 2.500 άνθρωποι έμειναν χθες στο δρόμο εξαιτίας του ισχυρού σεισμού και των μετασεισμών, όπως σημείωσε ο Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στο MEGA το πρωί της Δευτέρας.

Ο Καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών αναφέρθηκε στην άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού, εκτιμώντας ότι έγινε καλή διαχείριση.

«Σε δύο ώρες μετά το σεισμό βρεθήκαμε στην Κρήτη με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη. Αναλάβαμε την κατάσταση και θεωρώ ότι πήγαμε πολύ καλά. Προείχε η ανθρώπινη ζωή. Δώσαμε εντολές να αποφεύγουν τα σπίτια που έχουν βλάβες, πώς να κινηθούν οι κάτοικοι», δήλωσε ο ίδιος.

Ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι τα ρήγματα της Κρήτης είναι στο στόχαστρο των επιστημόνων, ενώ πρόσθεσε ότι Τήλος, Θήβα και το Αρκαλοχώρι που επλήγη χθες από τον σεισμό, είναι διαφορετικές περιοχές. «Υπάρχουν δεδομένα. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι».

Αν σου άρεσε κάνε