Ξεκίνησε το Συνέδριο του «Monocle» στην Αθήνα

Ξεκίνησε το Συνέδριο του «Monocle» στην Αθήνα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:26 Δημιουργία 24/09/21, 15:24
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Η Αθήνα γεννιέται ξανά - Είμαστε περήφανοι για την ένδοξη κληρονομιά μας, αλλά και για τη σύγχρονη πορεία μας», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο που διοργανώνει στην Αθήνα, το διεθνές περιοδικό «Monocle». Το φετινό του συνέδριο, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν το πρωί, στο Μουσείο Μπενάκη, έχει τίτλο «Quality of Life» (Συνέδριο για την Ποιότητα Ζωής).

Σημειώνοντας ότι η Αθήνα είναι «μια πόλη σε άνοδο», τα στελέχη του Monocle τονίζουν ότι η επιλογή της ελληνικής πρωτεύουσας, μεταξύ άλλων, έγινε με το σκεπτικό ότι «στην πόλη "ανθίζουν" νέες επιχειρήσεις και η καλλιτεχνική σκηνή ευημερεί: Παράγοντες που έχουν υποχρεώσει τη γενιά της διασποράς με ταλέντο να επιστρέψει στη βάση της μαζί με φιλόδοξους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό». Οι εργασίες του Συνεδρίου, «άνοιξαν» με μία σύντομη συνομιλία -πάνω στη σκηνή- ανάμεσα στον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, τον εκδότη του Monocle Tyler Brûlée, καθώς και τον διευθυντή του περιοδικού Andrew Tuck. «Η Αθήνα σήμερα είναι μια νέα Αθήνα. Η Αθήνα γεννήθηκε πριν από χιλιάδες χρόνια, αλλά τώρα γεννιέται ξανά και παρά τις δυσκολίες είναι μία ανθεκτική πόλη» είπε ο κ. Μπακογιάννης. Επίσης, τόνισε ότι «ο επισκέπτης ανακαλύπτει πάντα κάτι καινούργιο στην Αθήνα» η οποία «δεν είναι μόνο η Ακρόπολη. Είμαστε εξίσου υπερήφανοι για την ένδοξη κληρονομιά μας, όσο είμαστε και για τη σύγχρονη πορεία μας. Η Αθήνα είναι μία μοντέρνα, ζωντανή, δυναμική ητρόπολη», υπογράμμισε.

Συνολικά 29 ομιλητές σε 16 διαφορετικά πάνελ, αναλύουν θέματα που αφορούν τον πολιτισμό, την πολιτική, την οικονομία, τον Τύπο, τα ταξίδια και την ποιότητα ζωής. Ανάμεσα στους ξένους συμμετέχοντες είναι η διευθύντρια των Sunday Times Emma Tucker, o Αμερικανός συγγραφέας και κριτικός Thomas Chatterton Williams, o Λιβανέζος αρχιτέκτονας Bernard Khoury, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Geoffrey Pyatt και ο Ελβετός νευροχειρουργός Philippe Schucht.

Αν σου άρεσε κάνε