Κορονοϊός: Κάθε Τετάρτη οι ανακοινώσεις για τα κρούσματα στα παιδιά

Κορονοϊός: Κάθε Τετάρτη οι ανακοινώσεις για τα κρούσματα στα παιδιά

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:12 Δημιουργία 20/09/21, 14:06
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Κάθε Τετάρτη ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώνει τα επιδημιολογικά δεδομένα των παιδιών ηλικίας 4- 17 ετών, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα.

Ερωτηθείς για την εικόνα που παρουσιάζεται μέχρι στιγμής στα σχολεία, ο κ. Οικονόμου, τόνισε: «Παρακολουθούμε όλα τα δεδομένα. Είναι γεγονός πως στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα, όχι από τώρα, αλλά από τον Μάρτιο, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα».

Όπως είπε, «έχουμε σχεδιάσει το πλαίσιο λειτουργίας», ενώ πρόσθεσε πως από το υπουργείο Παιδείας -μέσω της πλατφόρμας myschool- θα μπορούν να είναι προσβάσιμα και τα τμήματα εκείνα, αν υπάρχουν, που είναι σε αναστολή.

«Σκοπός να διασφαλίσουμε πως θα είναι τα σχολεία ανοιχτά και τα παιδιά στις αίθουσες», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε πως αύριο το απόγευμα θα υπάρξει μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα για τον εμβολιασμό των ανηλίκων με την παρουσία της κ. Θεοδωρίδου και της κ. Παπαευαγγέλου.

«Θα μπορέσουν να την παρακολουθήσουν γονείς και μαθητές μέσα από το κανάλι youtube του Υπουργείου Παιδείας και θα μπορούν από σήμερα να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους», σημείωσε.

Αν σου άρεσε κάνε