Ν. Κεραμέως: Αν είχα παιδιά στην ηλικία αυτή θα έτρεχα να τα εμβολιάσω

Ν. Κεραμέως: Αν είχα παιδιά στην ηλικία αυτή θα έτρεχα να τα εμβολιάσω

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:27 Δημιουργία 14/09/21, 11:02
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο του σχολείου, τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα, εφόσον υπάρχουν κρούσματα 50%+ 1», ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Δυο παράγοντες διαφοροποιούν τη φετινή χρονιά σε σχέση με την περσινή, σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, και αυτά είναι «το εμβόλιο και οι αυξημένοι έλεγχοι». Για παράδειγμα, «αν ένας μαθητής επιβεβαιωθεί ως κρούσμα στο τμήμα, τα παιδιά που είναι γύρω του θα καταλήξουν να κάνουν επτά τεστ μέσα στην εβδομάδα. Πολλά, αυξημένα τέστ. Μιλάμε και για εργαστηριακά και για αυτοδιαγνωστικά, όλα δωρεάν από το κράτος», εξήγησε και πρόσθεσε: «Για εβδομάδες συζητούσαμε με την Επιτροπή Ειδικών και βλέπαμε τι συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Διεθνώς απομονώνονται τα κρούσματα και έχουμε αυξημένο testing», εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δεν προβλέπεται να χαλαρώσει το σύστημα με τις απουσίες, όταν ρωτήθηκε για το αν το σχολείο θα είναι ελαστικό στο ζήτημα με τις απουσίες παιδιών σε περίπτωση κρούσματος, επειδή οι γονείς του φοβούνται να το στείλουν για μάθημα.

Οι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες -όπως είπε- έφτασαν στα 140.000 εμβολιασμένα παιδιά. Η υπουργός υπογράμμισε, ότι αν είχε η ίδια παιδιά σε ηλικία που πήγαιναν σχολείο θα τα εμβολίαζε άμεσα: «Απευθύνομαι σε κάθε γονέα. Αν είχα παιδιά στην ηλικία αυτή, θα έτρεχα να τα εμβολιάσω. Ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι για τα παιδιά που δεν είναι εμβολιασμένα».

Η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η δια ζώσης λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών. «Στόχος μας είναι η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας αλλά και η παροχή εκπαίδευσης. Οφείλουμε σαν πολιτεία να παρέχουμε και τα δύο» υπογράμμισε.

Αν σου άρεσε κάνε