Τρίτη δόση: Πότε και για ποιους ανοίγει η πλατφόρμα

Τρίτη δόση: Πότε και για ποιους ανοίγει η πλατφόρμα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:59 Δημιουργία 07/09/21, 08:37
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Πρεμιέρα» κάνει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, ενώ εξακολουθούν οι μαραθώνιες προσπάθειες εμβολιασμού όσο το δυνατόν περισσότερων υγειονομικών, με 6.000 άτομα να βρίσκονται ήδη σε αναστολή.

Ενώ τα νέα κρούσματα κορονοϊού παρουσιάζουν σημάδια κάποιας αποκλιμάκωσης, ο αριθμός θανάτων και διασωληνωμένων συνεχίζει να αυξάνεται.

Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου -μία ημέρα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ σύμφωνα με τους αριθμούς, η τρίτη δόση θα αφορά 285.000 ανοσοκατεσταλμένους συμπολίτες μας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το πρωί της Τρίτης ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, οι δικαιούχοι θα λάβουν ένα μήνυμα sms την προηγούμενη ημέρα στο κινητό τους προκειμένου να ενημερωθούν και να προχωρήσουν στο κλείσιμο του σχετικού ραντεβού.

Όπως τόνισε και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στο πρόγραμμα της τρίτης δόσης εμβολιασμού θα ακολουθήσουν τα άτομα άνω των 60 ετών, καθώς και όσοι διαμένουν σε μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων, ενώ προσέθεσε ότι θα δοθεί στη συνέχεια προτεραιότητα σε εκείνους που έχουν συμπληρώσει οκτώ μήνες από τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού. Σύμφωνα με την ίδια, στόχος είναι να δοθεί η τρίτη δόση σε άτομα των οποίων τα επίπεδα αντισωμάτων έχουν μειωθεί και «ενδεχομένως χρειάζονται μια βελτίωση». Η κ. Θεοδωρίδου επέμεινε ιδιαίτερα στην ανάγκη εμβολιασμού παιδιών και εφήβων, καθώς παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο ακόμα 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κορωνοϊού, οπότε ο συνολικός αριθμός των νεκρών φτάνει πλέον τους 13.933. Παράλληλα εντοπίστηκαν 1.765 νέα κρούσματα, ενώ τα συνολικά τεστ που πραγματοποιήθηκαν ήταν 46.363.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων επτά ημερών, 144 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.712 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 379 και το 61,5% εξ αυτών άνδρες. Από αυτούς, 343 (90,5%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 36 (9,5%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη).

Αν σου άρεσε κάνε