Τρίτη δόση εμβολίου μες στο επόμενο 15νθήμερο

Τρίτη δόση εμβολίου μες στο επόμενο 15νθήμερο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:28 Δημιουργία 06/09/21, 09:22
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Για ένα ακόμη δύσκολο χειμώνα προειδοποιούν κυβέρνηση κι επιστήμονες, τονίζοντας όμως πως φέτος στη «φαρέτρα» μας έχουμε το «όπλο», που δεν είναι άλλο από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, καλώντας όσους συμπολίτες μας δεν έχουν ακόμη σπεύσει, να το κάνουν άμεσα, προτού αρχίσει ο συνωστισμός στους κλειστούς χώρους.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να «τρέξει» τη χορήγηση της τρίτης δόσης σε ανοσοκοτασταλμένους, ξεκινώντας μες στο επόμενο 15νθήμερο, ενώ στη σειρά δεν αποκλείεται να ενταχθούν και οι άνω των 60-65 ετών.

«Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων μειώνεται μετά από κάποιο διάστημα, αλλά δε φαίνεται να μειώνεται αρκετά. Είναι σίγουρο ότι θα πάμε σε τρίτη δόση σε ανοσοκατασταλμένους και ίσως από μια ηλικία και πάνω, γύρω στα 60-65 έτη. Στο πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει να χορηγείται η τρίτη δόση. Είμαστε σε συνεννόηση με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για να ξεκινήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μ. Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο MEGA.

Την ίδια ώρα, στο «τραπέζι» παραμένει η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και για άλλες επαγγελματικές ομάδες, μέτρο το οποίο φαίνεται να «κλειδώνει«, όπως σας είχε ενημερώσει το «Xrimaonline.gr» την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενόψει της μεγάλης σύσκεψης που θα γίνει στα μέσα του μήνα, προκειμένου να ληφθούν οι στρατηγικές αποφάσεις, συλλέγονται στοιχεία και ήδη κατατίθενται προτάσεις.

Παράλληλα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο επιβολής περαιτέρω περιοριστικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους πολίτες, τη στιγμή που και το στέλεχος «Δέλτα» θερίζει.

«Για την υποχρεωτικότητα στα νοσοκομεία, ενώ υπήρχε φόβος ότι θα καταρρεύσουν, το μέτρο φαίνεται να πηγαίνει πολύ καλά. Έχουμε μεγάλη αύξηση του ποσοστού εμβολιασμένων. Τα κενά αντιμετωπίστηκαν. Από εκεί και πέρα όλα είναι στο τραπέζι και έχουν συζητηθεί. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να ανακοινώσουμε αν θα επεκταθεί η υποχρεωτικότητα. Σίγουρα στη συζήτηση μπαίνουν τα επαγγέλματα που είτε έχουν μεγάλο συνωστισμό, είτε είναι κρίσιμες δομές του κράτους», ανέφερε σχετικά ο κ. Θεμιστοκλέους.

«Το αν οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους είναι αρκετοί, θα το δούμε προς το τέλος του μήνα. Τα μέτρα θα αρχίσουν να εφαρμόζονται στις 13 Σεπτεμβρίου. Κάθε μέτρο αξιολογείται και ανάλογα με το αποτέλεσμα που φέρνει προσαρμοζόμαστε», επεσήμανε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Αν σου άρεσε κάνε